Tech

Teleekspert: Ny prisregulering ligner en ren gavebod for TDC-ejere

Indtjeningen og dermed værdien af telegiganten TDC kan være på vej til at få et markant løft takket være en ny prisregulering, som er undervejs i bredbåndsmarkedet.

TDC's ejere har mere end 1,3 mia. grunde til at krydse fingre for, at en igangværende prisregulering af bredbåndsmarkedet fortsætter i det nuværende spor. Foto: TDC Group. TDC-koncernen blev i foråret 2018 solgt til ATP, PFA, PKA og den australske investeringsbank Macquiare for knap 41 mia. kr. Macquiare ejer i dag 50 pct. af TDC Group. Resten af aktierne er delt ligeligt mellem de tre pensionsselskaber. Købsprisen var på knap 41 mia. kr. Foto: JP.

En igangværende regulering af engrospriserne på bredbåndsmarkedet gemmer på godt nyt for TDC’s ejere, som tæller pensionsgiganterne ATP, PFA, PKA og den australske investeringsbank Macquarie.

Ender Erhvervsstyrelsen med at blåstemple de fremtidige prispunkter, som TDC-koncernens netværksselskab, TDC Net, har budt ind med, vil det nemlig åbne for ekstra indtægter, som igen vil puste til prisen, hvis selskabet på et tidspunkt skal videresælges, lyder det fra teleekspert John Strand...

BRANCHENYT
Læs også