Tech

IT-Branchens direktør trækker sig fra Valuers bestyrelse

Sagen om en mulig interessekonflikt får Natasha Friis Saxberg til at forlade børsnoteret selskab.

Natasha Friis Saxberg har onsdag aften annonceret sin afsked med Valuers bestyrelse. Foto: Katrine Marie Kragh

IT-Branchens adm. direktør, Natasha Friis Saxberg, vælger nu at trække sig som bestyrelsesmedlem hos det børsnoterede it-selskab Valuer.

Det sker i forlængelse af historien om, at hun de facto havde en økonomisk interesse i at lade IT-Branchen nominere Valuer til en ”Future Unicorn Award” op til børsnoteringen af selskabet i februar 2021 i og med, at Natasha Friis Saxberg blev aflønnet med aktier.

Børsintroduktionskursen den 22. februar på 13 kr. pr. aktie medførte, at branchedirektørens 57.500 tildelte warrants fik en pålydende værdi på 372.000 kr., hvilket chefredaktør og kommentator Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev efterfølgende betegnede som »pikant«.

Natasha Friis Saxberg har i den forbindelse understreget, at nomineringen af Valuer til den internationale hæder - som selskabet slog sig op på forud for børsnoteringen - fandt sted i IT-Branchens underudvalg uden hendes mellemkomst.

Alligevel forlader hun nu Valuers bestyrelse efter mindre end et års medlemskab.

»Medierne har på det seneste sat spørgsmålstegn ved, om der er en interessekonflikt i, at jeg er en del af bestyrelsen i Valuer samtidig med, at jeg arbejder for it-industrien. Mediedækningen er hverken i Valuers, IT-Branchens eller min interesse. Af den årsag har jeg besluttet at fratræde som bestyrelsesmedlem i Valuer,« skriver Natasha Friis Saxberg i en pressemeddelelse onsdag aften.

Finans arbejder på at få et interview med Natasha Friis Saxberg samt IT-Branchens nye bestyrelsesformand, Anja Monrad, som tiltrådte i sidste uge.

Sagen om den mulige interessekonflikt er ikke Valuers eneste udfordring oven på entréen hos Nasdaq First North.

Tre af de fire oplistede abonnementskunder i børsprospektet har over for Finans tilkendegivet, at de blot var projekt- eller prøvekunder. Tidligere medarbejdere hos det fire år gamle it-selskab hævder i den forbindelse, at anvendelsen af navnene afspejler Valuers reelle udfordringer med at holde fast på kunderne, hvilket ledelsen afviser.

Valuer har en målsætning om at løfte antallet af abonnenter fra 7 til 64 i løbet af tre år. Siden børsdebuten er kursen faldet til 6,02 pr. aktie.

BRANCHENYT
Læs også