Tech

Google sikrer sig stor cloud-aftale med Univision

Foto: Reuters.

It-giganten Google har sikret sig en af sine største cloud-computing kontrakter nogensinde med den spansksprogede tv-station Univision Communications.

Aftalen viser, hvordan Google udnytter andre dele af driften til at drive forretning i sin cloud-division.

Det skriver Wall Street Journal.

Googles moderselskab Alphabet kunne mandag annoncere, at aftalen var kommet i hus, og at Google havde formået at overgå flere konkurrerende tjenester ved hjælp af et godt tilbud.

I aftalen er der blandt andet inkluderet fordele fra Youtube-platformen samt Googles reklame- og søgetjenester, skriver avisen.

Ifølge Univisions administrerende direktør - Wade Davis - var det netop Googles tilfredsstillende pakkeløsning, der gjorde aftalen attraktiv.

- Hvis jeg vil købe en bil, vil jeg ikke først købe fire hjul og så et rat, en motor og døre, for at prøve at finde ud af, hvordan jeg sætter det hele sammen, siger han til Wall Street Journal.

Univision-aftalen fremhæver, hvordan tech-giganter vækster ved at læne sig op ad allerede etablerede produkter for derigennem at opbygge spirende virksomheder.

Samlinger af produkter er også blevet en vigtig ingrediens hos Microsoft og Amazon, hvor selskabernes cloud-aftaler ofte indebærer fordele fra henholdsvis Office 365-pakken og Fire Tv, skriver Wall Street Journal.

BRANCHENYT
Læs også