Tech

Trifork køber it-virksomheden Vilea

Den aarhusianske it-virksomhed Trifork flyttede for år tilbage sit hovedkontor til Schweiz. Nu opkøber virksomheden en schweizisk spiller for at udvide sin markedsposition.

Trifork har været på indkøb i Schweiz. Her er det dog et af firmaets sponsorater. Foto: Mark Lloyd.

Danske Trifork har købt den schweiziske it-virksomhed Vilea, som har specialiseret sig i skræddersyede, mobile entrepriseløsninger.

Opkøbet sker både for at udvide og styrke Triforks samlede position i Centraleuropa, og fordi den danske virksomhed har en ambition om at udvide sit udbud af services til store blue chip-kunder i Schweiz, hvor Trifork har haft hovedkontor siden 2014.

Trifork

Er en dansk virksomhed, som blev stiftet i 1996 af Jørn Larsen.

I dag har virksomheden kontorer i 11 lande i Europa og USA.

Udvikler innovative software løsninger i samarbejde med sine kunder.

Selskabet har godt 800 ansatte og arbejder indenfor seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Buildings, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende medinvesterer og udvikler teknologi start-up selskaber.

Trifork står bag brandet GOTO, som driver et globalt tech community med over 200.000 følgere og mere end 20 millioner views.

»Schweiz er et af hovedmarkederne i vores vækststrategi og sammen med Vileas talentfulde team forbedrer vi vores schweiziske position betydeligt og får et stærkt fodfæste indenfor forretningsområdet Smart Enterprise. I Trifork har vi en lang historie med værdiskabende opkøb og dette er vores første i Schweiz. Der er et fantastisk match mellem de to virksomheder og jeg ser meget frem til at byde vore ny kolleger velkommen til Trifork familien,« udtaler Triforks adm. direktør, Jørn Larsen, i en pressemeddelelse.

Vilea blev stiftet i 2009 af Fabio Vena og Ivan Guajana i Schweiz. Virksomheden har i alt 11 ansatte på kontorer i både Zurich og Wien.

»At blive en del af Trifork-gruppen giver os adgang til en international organisation og en række kompetencer og ressourcer, der kan supplere vore services og tilbud til kunderne. Sammen er vi stærkere i Schweiz og Østrig, og vi ser frem til at præsentere et endnu bedre tilbud til eksisterende og nye kunder,« udtaler Fabio Vena, som er adm. direktør i Vilea.

Opkøbet af Vilea sker ovenpå, at Trifork har haft en fremragende start på året. Første kvartal af 2021 bød nemlig på en omsætning, der var 38,2 pct. højere end året forinden.

Den høje omsætning kan spores tilbage til en særlig begivenhed i februar, da Trifork solgte it-virksomheden Humio til Crowdstrike. Købssummen var et beløb svarende til 4,7 mia. kr., hvoraf godt 600 mio. kr. gik til Trifork.

Læs også
Top job