Tech

Elektronisk næse skal snuse sig frem til præcise udløbsdatoer

Et forskerhold arbejder på en scanner, der kan sige præcist, hvornår kød udløber. De vurderer, at det vil medføre CO2-besparelser.

Roana de Oliveira Hansen er lektor i nanoteknologi på SDU, og her måler hun holdbarheden på et kyllingebryst med bioscanneren. Foto: Kasper Heden Andersen I Min Købmand i Hylke ville Brian Mossalski Nielsen gerne stoppe med at gå glip af indtjening på grund af upræcise udløbsdatoer. Foto: Kasper Heden Andersen Første generation af bioscannere er udviklet, og forskningsprojektet handler derfor om at udvikle kunstig intelligens, der kan forudsige en præcis udløbsdato for kød og fisk. Foto: Kasper Heden Andersen

Fire pakker hakket oksekød ligger i køledisken. Udløbsdatoen er samme dag, men kødet ser lige så fint ud, som da det landede i Min Købmand i Hylke.

Købmanden Brian Mossalski Nielsen sætter et halv pris-klistermærke på og håber på den måde at redde i det mindste noget af omsætningen, inden kødet skal i containeren efter lukketid...

Læs også
Top job