TDC-ejere er klar til at forgylde 37 chefer med trecifret millionbonus

En ny bonusordning åbner ifølge Finans' oplysninger for, at 37 TDC-chefer kan lande en samlet gevinst på op mod 590 mio. kr.

Lasse Pilgaard, finansdirektør i TDC Group og medlem af den tre mand store direktion i telekoncernen, bekræfter, at han er en blandt 37 deltagere i en ny bonusordning. Foto: Gregers Tycho.

En snæver kreds af TDC-chefer har angiveligt op mod 590 millioner grunde til at yde en ekstraordinær indsats.

Bonusordningen
  • 37 af TDC’s øverste chefer har skudt i alt 59 mio. kr. ind i en ny bonusordning godkendt af TDC-ejerne.
  • Blandt deltagerne er TDC-direktionen, der består af topchef Henrik Clausen, finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse.
  • Ordningen etableret i 2020 er ifølge Finans' oplysninger et engangstilbud, hvor alle afregninger sker kontant.
  • Deltagerne har haft mulighed for at investere op til et års grundløn i bonusmodellen.
  • Udbetalingen af bonus er knyttet op på en række fastsatte mål knyttet til TDC-forretningens finansielle, forretningsmæssige og medarbejdermæssige præstationer frem mod 2023.
  • TDC oplyser ikke bonusmålene.
  • Ifølge Finans’ oplysninger vil en indfrielse af alle mål udløse en bonus på 10 gange indskuddet. TDC oplyser, at man venter en bonusudbetaling i niveauet 2-4 gange indskuddet.
  • Skyder indsatsen frem mod 2023 fuldstændig ved siden af måltavlen, risikerer de 37 chefer at miste op mod 40 pct. af deres indskud.

De er alle deltagere i et nyt bonusprogram, som TDC’s ejere, pensionsgiganterne ATP, PKA, PFA og den australske kapitalfond Macquarie, har søsat for »topledelsen og visse nøglechefer«.

I alt deltager 37 chefer fra den øverste ledelsesgruppe i TDC’s nye bonusprogram, og samlet har de satset 59 mio. kr. i jagten på en kontant gevinst i millionklassen.

»Det realistiske afkast forventes at være to til fire gange det beløb, den enkelte leder har investeret,« siger Lasse Pilgaard, finansdirektør i TDC Group.

Men i virkeligheden kan gevinsten blive langt større, fortæller en kilde med indsigt i ordningen til Finans.

»Når cheferne frem mod 2023 en række fastsatte mål, vil de kunne hente op til 10 gange det beløb, som de har skudt ind i ordningen,« lyder det.

Det har derfor også været os magtpåliggende, at ledelsens investeringsprogram har et loft for den enkelte, så vi sikrer, at deres afkast ikke stikker af.

ATP, PKA og PFA om TDC's nye bonusprogram

Ifølge Finans’ oplysninger er den særlige bonusordning et engangstilbud, der skal sikre, at telegiganten kommer til at fremstå som en investeringsmæssig lækkerbisken for potentielle investorer.

Lasse Pilgaard ønsker ikke at oplyse om sit indskud i ordningen, men han fortæller, at deltagerne har fået mulighed for at indskyde op til et års grundløn.

TDC oplyser, at den nye bonusmodel er godkendt af bestyrelsen.

I ejerkredsen har især ATP de senere år kritiseret store bonusordninger til topledelser.

»Vi har tilstræbt at finde et balanceret forhold mellem at kunne fastholde de ledende medarbejdere til den komplekse transformation, som TDC er godt i gang med, og samtidig ramme et markedskonformt niveau for den type investeringsprogrammer. Det har derfor også været os magtpåliggende, at ledelsens investeringsprogram har et loft for den enkelte, så vi sikrer, at deres afkast ikke stikker af,« lyder det i et skriftligt svar fra ATP, PFA og PKA, som samlet ejer 50 pct. af telegiganten.

En bonus på fire gange indskuddet vil sikre TDC-cheferne 236 mio. kr. Ved 10 gange indskuddet er udbyttet 590 mio. kr. Til gengæld er det ikke risikofrit at deltage i TDC's bonusprogram. Deltagerne kan i værste fald miste 40 pct. af indskuddet.

Læs også
Top job