Tech

Tesla går imod strømmen: Dropper radar i bilerne, selvom ny software ikke er klar

Fremover kommer to Tesla-modeller uden radar, for videokameraer er bedre, mener Elon Musk. I første omgang betyder det dog, at nogle funktioner må droppes.

Teslas illustration af de mange kameravinkler, der skal sørge for at en Tesla kan køre selv, på et tidspunkt. Foto: PR

En god, gammeldags radar i kofangeren er blevet standardudstyr i de fleste biler i dag, inklusive Teslas bilmodeller. Men nu går Elon Musk igen egne veje og dropper radaren, selvom den hos andre bilproducenter bliver set som afgørende sikkerhedsudstyr. Fremover vil Tesla 3 og Tesla Y blive solgt uden radar, og i stedet skal bilen holde styr på sine omgivelser ved hjælp af de kameraer, som allerede er installeret, melder Tesla. Der følger ingen forklaring med, udover at Tesla mener, at videokameraer er alt rigeligt i en selvkørende bil.

Selskabet er dog ikke klar med den nye software, som er udviklet til at kunne fungere uden radar, så nye Tesla-ejere vil i en periode få en bil, der kan lidt færre tricks end dem, Tesla har solgt indtil nu, rapporterer mediet The Verge. For eksempel vil funktionen, hvor bilen selv kører fra en parkeringsplads og hen til ejeren, blive slået fra, indtil der er en løsning klar. Det skulle ifølge Tesla kun tage ’uger’. De ramte funktioner er dog ikke tilladte i Danmark...

Læs også
Top job