Tech

Aarhusianske Mazepay går efter de største virksomheder i verden

Med tre år på bagen og en nylig investering i ryggen kan et aarhusiansk fintech-selskab være i færd med at ændre store virksomheders B2B-betalinger for bestandig.

Artiklens øverste billede
Thomas Dragsbæk (tv.), Søren Aabel Hammer (midtfor) og Dan Kortegaard Nielsen (th.) har med selskabet Mazepay tiltrukket sig opmærksomhed fra investorer og banker. Foto: Mazepay/PR.

En ung fintech-virksomhed fra Aarhus med fokus på B2B-betalinger har for nylig sikret sig en investering fra London. Investeringsselskabet Outward VC så potentiale i danske Mazepay og er til gengæld for et tocifret millionbeløb blevet tildelt mellem 10 og 15 pct. af selskabet, hvis værdiansættelse ifølge ledelsen nu lyder på 75 mio. kr.

Det var ifølge adm. direktør og medstifter Søren Aabel Hammer ikke det eneste investeringsselskab, der var interesseret i at komme med på rejsen.

»Vi har haft bejlere fra Frankrig, Frankfurt, London, Norden og USA, men vi er ikke klar til USA endnu. Det er vi først om et år eller halvandet,« siger Søren Aabel Hammer. 

Han fortæller, at valget faldt på Outward VC, fordi det er et selskab med en smal portefølje, et stærkt netværk og dedikerede medarbejdere, og fordi kemien er god. Sidstnævnte forhold kalder Søren Aabel Hammer »uhyre vigtigt.«

Mazepay har udviklet en cloudbaseret platform målrettet virksomheders B2B-betalinger; ikke de strategiske indkøb, der ofte kører i et tungt SAP-system, men de usystematiske udgifter, som ifølge Mazepays egne undersøgelser typisk udgør 20 pct. af virksomhedernes udgifter og ofte koster uforholdsmæssigt meget at gennemføre og holde styre på. 

Medarbejdere i de virksomheder, der anvender Mazepays løsning, bliver i platformen mødt af et enkelt layout, hvor man kan oprette indkøb og sende dem til godkendelse ved sin overordnede eller se sine tidligere indkøb. 

»Det, som cheferne ved, er, at der er styr på processen hele vejen igennem,« siger Søren Aabel Hammer. 

En global aftale mellem Mazepay og Mastercard danner, hvad Søren Aabel Hammer kalder »et stærkt fundament« for samarbejder med store kommercielle banker. I Norden har det allerede kastet partnerskaber med Eurocard og Nordea af sig.

»De tager os ud til deres største kunder, åbner dørene og giver os taletid,« siger Søren Aabel Hammer.

Og det er netop de virkelig tunge virksomheder, som Mazepay har i sigtekornet. 

»De absolut største,« siger Søren Aabel Hammer. For selvom man i EU taler om, at store virksomheder er dem med flere end 250 ansatte, har Mazepay ikke søgt kunder med færre end 500 ansatte. 

Den nye kapitalindsprøjtning fra Outward VC skal bruges på at ansætte flere udviklere og sælgere til at udbrede Mazepay til lande som Tyskland, Storbritannien og Frankrig.

For tiden er Mazepay til stede i Aarhus, hvor hovedkontoret ligger, København og Novi Sad i Serbien. 

I Novi Sad støvsuger selskabet et serbisk universitet for talentfulde tech-studerende, og her sidder i dag seks eller syv Mazepay-udviklere, fortæller Søren Aabel Hammer. 

Søren Aabel Hammer grundlagde i 2018 Mazepay sammen med Dan Kortegaard Nielsen, som er selskabets driftsdirektør, og Thomas Dragsbæk, der er teknologidirektør.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.