Tech

Feberredning sikrer Norlys mod tvangsåbning af Stofa-nettet – få overblikket på 2 minutter

Erhvervsstyrelsen har udsendt et endeligt udkast om reguleringen af Norlys’ bredbåndsforretning i Midt- og Sydjylland den 2. juli. Samme dag sendte Norlys en afgørende meddelelse til styrelsen.

Norlys præsenterede i 11. time Erhvervsstyrelsen for en række tiltag, der synes at have fredet Stofa-forretningens kabel-tv-net mod at blive tvangsåbnet for en sværm af Norlys' bredbåndskonkurrenter. Foto: Norlys. Foto: PR/Norlys.

Norlys har kæmpet med næb og klør for at undgå at skulle åbne Stofa-nettet for konkurrenter som Telia, Telenor, TDC-ejede Nuuday og Fastspeed. Takket være en opsigtsvækkende manøvre ser Norlys ud til at klare frisag.

1. Styrelsen. Erhvervsstyrelsen ventes inden nytår at fastsætte de pris- og konkurrencemæssige rammer på bredbåndsmarkedet for de kommende fem år. Det sker på et tidspunkt, hvor konkurrencen er rødglødende. Derfor har Norlys-konkurrenter efterspurgt, at styrelsen tvinger Norlys til at åbne et ellers lukket Stofa-net, der leverer tv- og bredbånd til ca. 100.000 husstande i Midt- og Sydjylland og samlet dækker ca. 437.000 adresser rundt om i Danmark...

Læs også