Tech

Microsoft overhaler Apple som verdens mest værdifulde, børsnoterede virksomhed

Overhalingen kommer i kølvandet på Apple-udmeldinger, der skuffede de amerikanske børser.

Apple må overlade tronen til Microsoft - igen. (Photo by Alastair Pike / AFP)

Techgiganten Apple må vige fra pladsen som verdens mest værdifulde, børsnoterede virksomhed til en af selskabets techkonkurrenter. Det står klart efter fredagens handel på de amerikanske børser, hvor Microsoft overhalede og lagde sig i front.

Microsoft lukkede fredagen med en værdi på astronomiske 2,49 billioner dollar - altså en million millioner - hvilket svarer til over 16 billioner danske kr. ved dagens kurs. Apple lukkede med en værdi på 2,46 billioner.

Det skriver bl.a. CNBC og The Wall Street Journal.

Overhalingen kommer i kølvandet på, at Apple torsdag annoncerede, at omsætningen i fjerde kvartal ikke ville komme til at leve op til markedsforventningerne grundet mangler i forsyningskæden, som det er tilfældet for en lang række virksomheder verden over. Omvendt overraskede den nye tronhaver, Microsoft, og slog forventningerne til omsætningen, skriver CNBC.

Microsoft blev i 1975 stiftet af Bill Gates, der af flere omgange har været verdens rigeste mand, og vennen Paul Allen. Siden februar 2014 er virksomheden blevet ledet af administrerende direktør Satya Nadella.

Ifølge The Wall Street Journal er det første gang siden juli 2020, at Microsoft er højere værdisat end konkurrenterne fra Apple.

Microsoft er steget med rundt regnet 50 pct. siden årsskiftet, mens Apple er steger med ca. 15 pct.

Læs også
Top job