Tech

Center for Cybersikkerheds "Råd om sikkerhed på mobile enheder" nævner ikke sms-sletning med et ord

På onsdagens pressemøde fastholdt statsminister Mette Frederiksen, at den automatiske sletning af hendes sms'er sker af sikkerhedshensyn. Men automatisk sletning af sms'er indgår ikke i Center for Cybersikkerheds sikkerhedsanbefalinger.

Statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup holdt onsdag pressemøde, hvor de besvarede spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen. Her forklarede statsministeren, at hendes sms'er slettes automatisk af hensyn til informationssikkerheden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Mette Frederiksen sletter sine sms’er automatisk efter 30 dage »af hensyn til informationssikkerhed«. Det forklarede statsministeren på et pressemøde onsdag aften.

»Klassificeret kommunikation foregår selvfølgelig ikke på via sms, men det betyder ikke, at sms-beskeder ikke også kræver noget omtanke med hensyn til informationssikkerhed. Det kan være udveksling af synspunkter, som har betydning for Danmark, med andre ministre eller politikere fra andre partier, men det kan f.eks. også være uformelle dialoger med udenlandske statsledere,« sagde statsministeren bl.a...

Læs også
Top job