Tech

Yousee-kunder står til kontant afklapsning: »Folk er sure over de her prisstigninger«

Yousee svinger fra årsskiftet prispisken over selskabets tv-kunder, der risikerer ekstraregninger på mellem 120 kr. og 828 kr.

TDC-ejede Yousee er på vej med prisstigninger til selskabets knap en mio. tv-kunder. Foto: TDC.

Prisstigninger på i værste fald 69 kr. om måneden. Det er, hvad der fra nytår venter mange tv-kunder i Yousee.

Allerede i september kom det frem, at Yousee den 1. januar hæver den månedlige pris på selskabets faste tv-pakker med op til 40 kr.

Mens de tidligere omtalte prisstigninger ventes at ramme omkring 80 pct. af selskabets knap 1 mio. kabel-tv-kunder, viser det sig nu, at der også er prisstigninger på vej til både kunder med bland selv-pakker og Yousee-kunder i bolig- og antenneforeninger.

Den 1. januar hæver Yousee prisen på bland-selv-pakkerne med 30-50 kr. om måneden, mens tv-kunder typisk i antenne- og boligforeninger ifølge netmediet Flatpanels er varslet stigninger på op til 69 kr. om måneden, øjensynligt fordi Yousee er ved at rydde op i tidligere mængderabatter.

Per Theisen, landsformand i Forenede Danske Antenneanlæg (FDA), kender udmærket til varslingsbreve med stigninger på 69 kr. om måneden.

»Folk er sure over de her prisstigninger. Men vi oplever løbende stigninger nærmest over det hele, uanset om der er tale om Yousee eller andre selskaber,« siger Per Theisen.

Han forklarer, at dyrere tv-pakker især skyldes et miks af at dyrere sportsrettigheder og et voksende krav fra tv-kunder om selv at kunne sammensætte deres programpakker.

»Folk efterspørger mere valgfrihed. Det rammer igen reklameindtægter, og sideløbende bliver tv-rettighederne stadig dyrere,« siger Per Theisen.

Vi oplever løbende stigninger nærmest over det hele, uanset om der er tale om Yousee eller andre selskaber.

Per Theisen, formand i Forenede Danske Antenneanlæg

Det er langt fra første gang, at Yousee er på banen med prisstigninger. Det samme var tilfældet sidste år, og generelt venter FDA-formanden, at stigende priser er kommet for at blive.

»Det her minder mest af alt om PostNords brevkoncept: Når der bliver færre til at dele regningen, så hæver man bare prisen og håber på, at det er det rigtige. Men det er sjældent det rigtige,« siger han.

Forespurgt om de kommende prisstigninger er meldingen fra presseafdelingen i TDC-ejede Nuuday, der står bag Yousee, at man ikke har yderligere kommentarer, da man ikke finder, at der er noget nyt i de varslede prisstigninger

Yousee, der er Danmarks største kabel-tv-udbyder, har blødt kunder i årevis. I 2017 havde selskabet 1.307.000 tv-kunder. I dag er tallet dykket til 994.000 – et fald på 24 pct.

Læs også
Top job