Tech

Elon Musk vil transportere mennesker og varer i gigantiske højhastigheds-rør

Elon Musks hyperrør testes i Nevada-ørkenen.

Elon Musk står bag Tesla, SpaceX og SolarCity. Nu vil han revolutionere den offentlige transport.  Foto: AP.

En 8,5 meter lang kapsel vil suse med 402 km/t gennem testbanerne i Nevada-ørkenen i de kommende uger. Går det godt, kan den revolutionere transportindustrien og snart sende mennesker og varer i højfart gennem vakuum-rør i hele USA. Elon Musks hyperhastigheds-rør kan blive en realitet.

Det skriver Reuters.

Det er det amerikanske selskab, Hyperloop One, der producerer rørene, som Elon Musk, manden bag Tesla og SpaceX, fremlagde visionen for i 2013. Tanken er, at det lave luftryk i rørene skal skabe friktion, som skal gøre det muligt for mennesker og varer at svæve gennem rørene i kapsler med en hastighed på op mod 1.200 km/t.

Kapslerne skal drives af en elektrisk motor og luftkompressor, skriver E24, og skal tænkes som et alternativ til højhastighedstoge mellem byer.

»Hyperloop One vil transportere folk og ting hurtigere end på noget andet tidspunkt i verden,« siger Shervin Pishevar, der er medstifter og bestyrelsesformand i Hyperloop One, ifølge Reuters.

Men projektet er også blevet kritiseret, fordi det kan blive svært for selskabet at få byggetilladelser til at stille rørene op, skriver Reuters. Hyperloop One har rejst 160 mio. dollars i finansiering, ifølge Reuters.

Læs også
Top job