Weekend

Rioja har fået sin spanske accent tilbage

Med en ny klassifikation har Rioja taget endnu et skridt mod en større synliggørelse af mangfoldigheden i det klassiske spanske vinområde

HARO - Man mærker det historiske vingesus, når man går rundt mellem de smukke gamle bodegas i kvarteret omkring Haros gamle togstation. Her midt i den hyggelige vinby i det nordlige Spanien ligger en stribe traditionsrige vinerier som R. López de Heredia, CVNE og La Alta Rioja side om side som et over 100 år gammel vidnesbyrd om den første kommercielle opblomstring, Rioja som vinområde oplevede i slutningen af 1800-tallet.

Togstationen står som et vartegn for den industrielle revolution, som byttede mand og hest ud med tog og skinner og pludselig gjorde det muligt at sende store mængder vin ud i den store verden. Og da først meldug og siden vinlusen, phulloxera, i 1860’erne udraderede store dele af det franske vinlandskab, søgte vinbønder og købmænd fra Bordeaux over grænsen til det nærliggende Rioja, der med sit brede, lune dalstrøg imellem to store bjergkæder langs floden Ebro var et smørhul for vindyrkning. ..

Læs også
Top job