Weekend

»I provinsen løser man problemerne uden at tale en helvedes masse om det«

Der eksisterer et Danmark uden for København, hvor tingene er mindre besværlige, end de tager sig ud i de politiske diskussioner på Christiansborg. Hvor mennesker handler og får hverdagen til at glide i stedet for at snakke og hidse hinanden op, siger forfatterparret Lise Ringhof og Erik Valeur, der er aktuelle med første bind i historisk romantrilogi.

Forfatterparret Erik Valeur og Lise Ringhof har skrevet romanen "Det er de danske som flygter", der er første bind i en trilogi, som tager sine læsere med gennem mere end 100 års danmarkshistorie. Foto: Mads Frost Forfatterparret Erik Valeur og Lise Ringhof har skrevet romanen "Det er de danske som flygter", der er første bind i en trilogi, som tager sine læsere med gennem mere end 100 års danmarkshistorie. Foto: Mads Frost »Der findes masser af folk i hovedstaden, som er ekstremt provinsielle. De tror, al udsyn og tankekraft udgår fra København. Jeg kender ikke folk på Fanø eller andre små steder, der tror, at deres lille plet er verdens navle. De står bare op, gør noget og får hverdagen til at hænge sammen uden at tale en hel masse om det.,« siger bestsellerforfatteren Erik Valeur, der har skrevet romanen "Det er de danske som flygter" sammen med sin kæreste Lise Ringhof. Foto: Mads Frost Erik Valeur og Lise Ringhof har skrevet første bind i en triologi, der tager læserne med gennem et stykke af Danmarkshistorien – fra slutningen af 1800-tallet frem til 2019. Første bind starter på Fanø, hvor Erling Brinch bliver født ind i en langstrakt skipper/sømandslægt. Vi er i 1899, hvor Fanø er landets anden største skibsværftsby.

Foto: Mads Frost Forfatterne Erik Valeur og Lise Ringhof ønsker at sætte streg under, at der findes et Danmark uden for hovedstaden, hvor tingene ofte er mindre besværlige, end de tager sig ud i de politiske debatter. Hvor mennesker handler og får hverdagen til at glide i stedet for at snakke og hidse hinanden op i endeløse diskussioner, om hvem der har ret eller uret. Hvem der er de gode eller det modsatte. Foto: Mads Frost

Foto: Mads Frost

Vi lægger fra land med en scene fra Erik Valeur og Lise Ringhofs nye roman ”Det er de danske som flygter”, der indfanger et af de temaer, man som læser gang på gang vender sin opmærksomhed mod, når man bevæger sig fremad i det 528 sider lange første bind i den trilogi, som henover de kommende år skal tage læserne gennem et dramatisk stykke af danmarkshistorien – fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag.

Den nye roman udfolder de historiske begivenheder i første halvdel af forrige århundrede, og undervejs i fortællingen befinder vi os i København mellem de to verdenskrige, der blodigt hærgede det europæiske kontinent. På et tidspunkt hvor det politiske Danmark er optaget af at afvise jøder på flugt fra de tyske nationalsocialister og rengøre den danske race med tvangssterilisationer af handicappede og psykisk syge...

BRANCHENYT
Læs også