Analyse
08.07.19

Brancheanalyse: Fintech

Nets, Saxo Bank og SimCorp placerer sig i toppen over listen af danske fintechselskaber.
23.06.19
Coop Danmark med ca. 1.100 dagligvarebutikker melder aktuelt også om høj vækst i onlinesalget. Arkivfoto.

Brancheanalyse: Dagligvarer 2019

Danske dagligvareselskaber kæmper med et fladt marked, hård konkurrence og nye madvaner hos forbrugerne. Det præger regnskaberne. Blandt de store kører både Dagrofa og Aldi med millionunderskud.
11.06.19
Møbelbranchen består af en række forskellige virksomheder - lige fra produktion af køkkener til designmøbler og detailhandel. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Møbler og boligudstyr 2019

2018 var et år med lavere vækst i møbeleksporten, og hjemmemarkedets udvikling var kun på det jævne. Branchen melder dog om bedre tider i 2019. Flere virksomheder er bedre til at øge indtjeningen.
08.10.18
Velux-ejeren VKR Holding har vippet det tidligere DT Group, som nu hedder Stark Group, af førstepladsen på listen over de største byggematerialevirksomheder. Foto: Gregers Tycho

Brancheanalyse: Byggematerialebranchen 2018

Byggematerialebranchens 50 største virksomheder har løftet omsætningen med 6 pct., mens deres samlede bundlinje er vokset med 37 pct. Producenterne tjener markant flere penge end grossisterne og byggemarkederne.
18.09.18
I modsætning til langt de fleste servicevirksomheder kom Falck ud af 2017 med et underskud. I alt 11 ud af de 50 største servicevirksomheder har underskud. Foto: Thomas Borberg

Brancheanalyse: Servicebranchen 2018

Indtjeningen hos servicebranchens største virksomheder går samlet set tilbage tynget af Falcks milliardunderskud, men mange virksomheder har formået at booste bundlinjen.
11.09.18
Der er fortsat store penge at tjene på at sælge medicin rundt om i verden. Hvis man som medicinalselskab har fat i det amerikanske marked, plejer man at være stort set i mål. Foto: Novo Nordisk

Brancheanalyse: Medicinalindustrien 2018

Den danske medicinalindustri domineres fortsat i stor stil af Novo Nordisk, som med en omsætning på 112 mia. kr. er en større forretning end de resterende virksomheder blandt de største 35 i landet til sammen.
26.08.18
Elgiganten er den største aktør på listen målt på omsætning over de danske selskaber inden for detailhandel med specialvarer. Foto: Polfoto/Lars Just

Brancheanalyse: Detailhandel med specialvarer 2018

Listen over de største selskaber inden for detailhandel med specialvarer præges af kæder og stormagasiner, som alle forsøger at sikre vækst i et presset marked - præget af især voksende onlinehandel.
14.08.18
Modebranchen vokser. Foto: Sofia Busk

Brancheanalyse: Modebranchen 2018

Både salget og indtjeningen vokser hos store dele af de danske modevirksomheder. Den danske branche omfatter selskaber inden for både sko, tøj og smykker. Den er kendetegnet ved få meget store selskaber og derefter en lang række mindre virksomheder.
07.08.18
Arla er et af verdens største mejeriselskaber og en suveræn nummer et i dansk fødevareindustri.
Foto: Casper Dalhoff

Brancheanalyse: Fødevareindustrien

Dansk fødevareindustri er fortsat domineret af de to landmandsejede sværvægtere Arla Foods og Danish Crown, som tilsammen omsætter for 139 mia. kr. En række selskaber, der forarbejder fisk, gør sig også gældende i toppen.
17.07.18
Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Foto: Finn Frandsen

Brancheanalyse: Vindindustrien

Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Det får de store producenter som Vestas og Siemens Gamesa til at skrue bissen på over for underleverandørerne.
09.07.18
Aarsleff er fortsat den største klassiske entreprenørvirksomhed i Danmark. Aarsleff har et solidt forspring i forhold til konkurrenten MT Højgaard med en omsætning, der er 3,5 mia. kr. højere. Foto: Joachim Ladefoged

Brancheanalyse: Entreprenørerne 2018

De største entreprenørselskaber er delt i to, når det kommer til bundlinjen i 2017-regnskaberne. Den ene halvdel af top 50 har haft fremgang på bundlinjen, mens den anden halvdel har måttet se den dykke.
04.07.18
Moe med Christian Listov-Saabye i spidsen som direktør, er en af de rådgivervirksomheder, som har oplevet vækst i 2017. Over 10 pct. vækst bød året på. Foto: Lars Krabbe

Brancheanalyse: Rådgiverbranchen 2018

Rådgiverbranchen, som både består af rådgivende ingeniører og arkitekter, har haft et år med vækst, men hvor indtjeningen ikke helt har kunnet følge med. Branchens samlede bundlinje er gået tilbage.
27.06.18
Discountkæden Aldi har nu 189 butikker rundt om i landet. Foto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Dagligvarehandel 2018

Resultaterne i det forløbne år - både målt på omsætning og indtjening - viser, at der er samlet pres på en stor del af selskaberne i dansk dagligvarehandel.
15.06.18
J. Lauritzen har været et dyrt bekendtskab for Lauritzen Fonden i de senere år. Og sidste års nødhjælp til rederiet kom til at koste fonden dyrt. Foto: J. Lauritzen

Brancheanalyse: Rederier 2018

Danske rederier har det fortsat svært, viser Finans' opgørelse over branchens regnskabstal. Få her et overblik over, hvem der brillerer på verdenshavene, og hvem der sakker bagud.
25.12.17
Den samlede danske bilbranche havde vækst i det seneste regnskabsår. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Brancheanalyse: Bilbranchen 2017

En analyse over de seneste offentliggjorte årsregnskaber fra de 50 største virksomheder i den bilbranche viser, at omsætningen totalt er steget med 14 pct. det seneste år.
04.12.17
De 50 største arkitektvirksomheder, som også tæller Bjarke Ingels Group, tjener markant flere penge. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Brancheanalyse: Arkitektbranchen 2017

Arkitektvirksomhedernes omsætning vokser, men særligt bundlinjen går frem. Den er vokset med 33 pct. hos de 50 største. Medarbejderskaren er kun vokset med godt 1 pct.
20.11.17
Servicesektorens 50 største virksomheder, som bl.a. omfatter rengørings- og servicevirksomhederne Compass Group Denmark og ISS, oplever fremgang både på top- og bundlinjen. Arkivfoto: Jan Dagø

Brancheanalyse: Servicebranchen 2017

Servicevirksomhederne løftede kun toplinjen en smule, men til gengæld oplevede de markant fremgang på bundlinjen. De 50 største løftede samlet set bundlinjen med 28 pct. Uden branchens to største spillere Falck og ISS lå fremgangen på knap 10 pct.
06.11.17
DSV topper som Danmarks absolut største transportvirksomhed inden for vejgods og spedition. Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen

Brancheanalyse - transportindustrien 2017

Transportselskabernes indtjening falder på trods af, at økonomien viser gode takter, og at der fragtes mere gods på de danske landeveje. Imens står omsætningen i stampe.
24.10.17
Foto: Colourbox

Brancheanalyse: Biotekindustrien

Den danske biotekbranche er i hastig fremgang, men det skyldes i det store hele alene Genmab, selvom også selskaber som Bavarian Nordic og Zealand Pharma klarer sig hæderligt.
17.10.17
Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har oplevet vækst, men ikke alle har formået at løfte indtjeningen tilsvarende. Foto: Munck Gruppen

Brancheanalyse: Entreprenørbranchen 2017

Som helhed voksede entreprenørbranchen med 3 pct. på omsætningen, mens resultatet gik tilsvarende tilbage. Flere af de store aktører oplever imidlertid voldsom vækst.
12.10.17
Kravene til, hvad et it-firma skal kunne levere, ændrer sig hele tiden. Hos IBM satser man nu stærkt på kunstig intelligens, blandt andet i form af supercomputeren Watson, der bliver brugt til for eksempel at hjælpe læger med at stille den rigtige diagnose. Foto: IBM

Brancheanalyse: It-branchen 2017

Simcorp stod for branchens største overskud, mens den største vækst i omsætning skete hos konsulenthuset Prodata. Atea blev størst, målt på omsætning, mens den tidligere storebror IBM er skrumpet år for år.
03.10.17
Den danske vindbranche - anført af Vestas og Dong - stod for størstedelen af energibranchens indtjening i 2016.

Brancheanalyse: Energibranchen 2017

Dong Energy og Vestas var de suveræne topscorere i 2016 og tjente ti gange så meget som nr. 3 i den danske energibranche. Dongs børsnotering smittede af på Seas-Nve, der ejer ca. 9,5 pct. af Dong og bogførte en milliardgevinst, da Dong røg på børsen, hvilket dækkede over store nedskrivninger på dets eget elnet og havvindmøller.
25.09.17
De store aktører i dagligvarehandlen kæmper hårdt om markedsandele. Arkivfoto: Peter Hove Olesen.

Brancheanalyse: Dagligvarehandel 2017

Dansk Supermarked og Coop Danmark ligger fortsat helt i top blandt de danske dagligvareselskaber, der kæmper i et stort set fladt marked. Det presser både top- og bundlinjen.
20.09.17
TV-reklamer som DSB's Harry-serie bliver i fremtiden skubbet væk af den digitale bølje i reklamebranchen, hvor apps, søgeoptimering og hjemmesider er blevet kerneprodukter for bureauerne.

Brancheanalyse: Reklamebranchen 2017

Reklamebureauerne løftede sig i 2016 endegyldigt væk fra finanskrisens efterdønninger. Samlet set hævede de 50 største bureauer bundlinjen med næsten 10 pct.