Analyse

FINANS | Analyse | Nyheder om aktier, økonomi og erhverv

30.10.19
Grundfos hovedkvarteret i Bjerringbro 2019.

Brancheanalyse: Maskin- og metalindustrien

Generelt er der få ændringer at spore i toppen af den danske fremstillingsindustri, hvor Danfoss og Grundfos er solidt i spidsen med tocifrede milliardomsætninger.
25.10.19
Byggematerialebranchen dækker både over producenter og forhandlere. Foto: Torben Klint

Brancheanalyse: Byggematerialebranchen 2019

Solidt i toppen af byggematerialebranchen ligger Rockwool og Vkr Holding, der med omsætninger på over 19 mia. kr. begge har taget god afstand fra resten af feltet. Listen er præget af, at der er stor forskel på, hvor gode de forskellige virksomheder er til at tjene penge.
17.10.19
Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Brancheanalyse: Rådgiverbranchen 2019

Der er stadig langt mellem top og bund i den danske rådgiverbranche, hvor Rambøll sidder på en solid førerposition. Sammenlagt har omsætningen stået ganske stille det sidste år, imens virksomhederne dog har hævet bundlinjerne en smule.
11.09.19
ALK er et af de selskaber, der er er vokset markant de seneste år. Foto: ALK

Brancheanalyse: Medicinalindustrien 2019

Den danske medicinalindustri klarer sig bedre end nogensinde før. Det skyldes ikke mindst de store selskabernes evne til at agere globalt og være dygtige inden for deres respektive nicher, uanset om det er diabetes, hjernesygdomme, hudsygdomme eller allergi.
02.09.19
Selvom minusserne efterhånden er få i den danske olieindustri,  kæmper selskaberne fortsat med at få overskuddene til at vokse. Foto: Magnus Holm Foto: Magnus Holm/Polfoto

Brancheanalyse: Oliebranchen 2019

Efter årevis med dybe underskud og nedskrivninger som følge af en faldende oliepris flyder de fleste olierelaterede selskaber nu igen ovenpå, selvom mange fortsat kæmper med at få overskuddene større. Omsætningen røg til gengæld i vejret over næsten hele linjen.
29.08.19
Elgiganten er det største af selskaber inden for detailhandel med specialvarer.
Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Brancheanalyse: Detailhandel med specialvarer 2019

Omsætningen for de 30 største virksomheder samlet i detailhandlens specialvarer steg med 6 pct. i fjor. De selskaber dækker især over kæder som arbejder på at vokse i et marked præget af øget digital handel.
14.08.19
Dansk tøjbranche eksporterede i 2018 for 31 mia. kr. Foto: Stine Bidstrup.

Brancheanalyse: Modebranchen 2019

Den samlede indtjening i den danske modebranches 50 største selskaber inden for sko, tøj og smykker er faldet. Branchen kendetegnes ved få meget store selskaber og en lang række mindre virksomheder.
31.07.19
Arla er suverænt den største virksomhed i dansk fødevareindustri. Med en omsætning på 78 mia. kr. tegner mejerikoncernen sig for 33 pct. af den totale omsætning i branchens Top 50.
Foto: Joachim Adrian

Brancheanalyse: Fødevareindustrien 2019

Fødevareindustrien i Danmark er fortsat domineret af de landmandsejede sværvægtere Arla Foods og Danish Crown. Den totale omsætning i top 50 står bomstille på 234 mia. kr., mens indtjeningen ligger stabilt på knap 6,5 mia. kr.
30.07.19
Kilometervis af rustfrie rør. Arla Foods Ingredients er en af de store underleverandører af ingredienser til den globale fødevareindustri.
Foto: Casper Dalhoff

Brancheanalyse: Ingrediensbranchen 2019

Den danske ingrediensbranche er domineret af de børsnoterede sværvægtere Novozymes og Chr. Hansen. Branchen rummer også en lang række selskaber, der leverer ingredienser, som indgår i foder til dyr.
24.07.19
Der er masser af penge at tjene på at sælge medicinsk udstyr, hvis innovationen er i orden. Det er den hos mange af de danske virksomheder, der er blevet utrolig succesfulde. Foto: Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Brancheanalyse: Medicoindustrien 2019

Medicoindustrien har guldrandede tider. Det skyldes ikke mindst de store danske koncerner som Coloplast, Demant og GN Hearing, men også Ambus kraftige vækst de seneste år bidrager til det samlede indtryk af en branche i absolut topform.
23.06.19
Coop Danmark med ca. 1.100 dagligvarebutikker melder aktuelt også om høj vækst i onlinesalget. Arkivfoto.

Brancheanalyse: Dagligvarer 2019

Danske dagligvareselskaber kæmper med et fladt marked, hård konkurrence og nye madvaner hos forbrugerne. Det præger regnskaberne. Blandt de store kører både Dagrofa og Aldi med millionunderskud.
19.06.19
PR-foto: KMD

Brancheanalyse: It-branchen 2019

De gamle kæmper i it-branchen i Danmark bliver udfordret af nye, fremadstormende spillere. Men der er endnu ikke meget udskiftning i toppen.
11.06.19
Møbelbranchen består af en række forskellige virksomheder - lige fra produktion af køkkener til designmøbler og detailhandel. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Møbler og boligudstyr 2019

2018 var et år med lavere vækst i møbeleksporten, og hjemmemarkedets udvikling var kun på det jævne. Branchen melder dog om bedre tider i 2019. Flere virksomheder er bedre til at øge indtjeningen.
08.10.18
Velux-ejeren VKR Holding har vippet det tidligere DT Group, som nu hedder Stark Group, af førstepladsen på listen over de største byggematerialevirksomheder. Foto: Gregers Tycho

Brancheanalyse: Byggematerialebranchen 2018

Byggematerialebranchens 50 største virksomheder har løftet omsætningen med 6 pct., mens deres samlede bundlinje er vokset med 37 pct. Producenterne tjener markant flere penge end grossisterne og byggemarkederne.
18.09.18
I modsætning til langt de fleste servicevirksomheder kom Falck ud af 2017 med et underskud. I alt 11 ud af de 50 største servicevirksomheder har underskud. Foto: Thomas Borberg Foto: Thomas Borberg

Brancheanalyse: Servicebranchen 2018

Indtjeningen hos servicebranchens største virksomheder går samlet set tilbage tynget af Falcks milliardunderskud, men mange virksomheder har formået at booste bundlinjen.
11.09.18
Der er fortsat store penge at tjene på at sælge medicin rundt om i verden. Hvis man som medicinalselskab har fat i det amerikanske marked, plejer man at være stort set i mål. Foto: Novo Nordisk

Brancheanalyse: Medicinalindustrien 2018

Den danske medicinalindustri domineres fortsat i stor stil af Novo Nordisk, som med en omsætning på 112 mia. kr. er en større forretning end de resterende virksomheder blandt de største 35 i landet til sammen.
26.08.18
Elgiganten er den største aktør på listen målt på omsætning over de danske selskaber inden for detailhandel med specialvarer. Foto: Polfoto/Lars Just

Brancheanalyse: Detailhandel med specialvarer 2018

Listen over de største selskaber inden for detailhandel med specialvarer præges af kæder og stormagasiner, som alle forsøger at sikre vækst i et presset marked - præget af især voksende onlinehandel.
14.08.18
Modebranchen vokser. Foto: Sofia Busk

Brancheanalyse: Modebranchen 2018

Både salget og indtjeningen vokser hos store dele af de danske modevirksomheder. Den danske branche omfatter selskaber inden for både sko, tøj og smykker. Den er kendetegnet ved få meget store selskaber og derefter en lang række mindre virksomheder.
07.08.18
Arla er et af verdens største mejeriselskaber og en suveræn nummer et i dansk fødevareindustri.
Foto: Casper Dalhoff Foto: Casper Dalhoeff

Brancheanalyse: Fødevareindustrien

Dansk fødevareindustri er fortsat domineret af de to landmandsejede sværvægtere Arla Foods og Danish Crown, som tilsammen omsætter for 139 mia. kr. En række selskaber, der forarbejder fisk, gør sig også gældende i toppen.
17.07.18
Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Foto: Finn Frandsen

Brancheanalyse: Vindindustrien

Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Det får de store producenter som Vestas og Siemens Gamesa til at skrue bissen på over for underleverandørerne.
09.07.18
Aarsleff er fortsat den største klassiske entreprenørvirksomhed i Danmark. Aarsleff har et solidt forspring i forhold til konkurrenten MT Højgaard med en omsætning, der er 3,5 mia. kr. højere. Foto: Joachim Ladefoged

Brancheanalyse: Entreprenørerne 2018

De største entreprenørselskaber er delt i to, når det kommer til bundlinjen i 2017-regnskaberne. Den ene halvdel af top 50 har haft fremgang på bundlinjen, mens den anden halvdel har måttet se den dykke.
04.07.18
Moe med Christian Listov-Saabye i spidsen som direktør, er en af de rådgivervirksomheder, som har oplevet vækst i 2017. Over 10 pct. vækst bød året på. Foto: Lars Krabbe

Brancheanalyse: Rådgiverbranchen 2018

Rådgiverbranchen, som både består af rådgivende ingeniører og arkitekter, har haft et år med vækst, men hvor indtjeningen ikke helt har kunnet følge med. Branchens samlede bundlinje er gået tilbage.
27.06.18
Discountkæden Aldi har nu 189 butikker rundt om i landet. Foto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Dagligvarehandel 2018

Resultaterne i det forløbne år - både målt på omsætning og indtjening - viser, at der er samlet pres på en stor del af selskaberne i dansk dagligvarehandel.
15.06.18
J. Lauritzen har været et dyrt bekendtskab for Lauritzen Fonden i de senere år. Og sidste års nødhjælp til rederiet kom til at koste fonden dyrt. Foto: J. Lauritzen Arkivfoto: JP

Brancheanalyse: Rederier 2018

Danske rederier har det fortsat svært, viser Finans' opgørelse over branchens regnskabstal. Få her et overblik over, hvem der brillerer på verdenshavene, og hvem der sakker bagud.