Analyse
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

17.07.18
Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Foto: Finn Frandsen

Brancheanalyse: Vindindustrien

Indtjeningen er presset i vindindustrien, der døjer med stigende konkurrence pga. nye støttesystemer. Det får de store producenter som Vestas og Siemens Gamesa til at skrue bissen på over for underleverandørerne.
09.07.18
Aarsleff er fortsat den største klassiske entreprenørvirksomhed i Danmark. Aarsleff har et solidt forspring i forhold til konkurrenten MT Højgaard med en omsætning, der er 3,5 mia. kr. højere. Foto: Joachim Ladefoged

Brancheanalyse: Entreprenørerne 2018

De største entreprenørselskaber er delt i to, når det kommer til bundlinjen i 2017-regnskaberne. Den ene halvdel af top 50 har haft fremgang på bundlinjen, mens den anden halvdel har måttet se den dykke.
04.07.18
Moe med Christian Listov-Saabye i spidsen som direktør, er en af de rådgivervirksomheder, som har oplevet vækst i 2017. Over 10 pct. vækst bød året på. Foto: Lars Krabbe

Brancheanalyse: Rådgiverbranchen 2018

Rådgiverbranchen, som både består af rådgivende ingeniører og arkitekter, har haft et år med vækst, men hvor indtjeningen ikke helt har kunnet følge med. Branchens samlede bundlinje er gået tilbage.
27.06.18
Discountkæden Aldi har nu 189 butikker rundt om i landet. Foto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Dagligvarehandel 2018

Resultaterne i det forløbne år - både målt på omsætning og indtjening - viser, at der er samlet pres på en stor del af selskaberne i dansk dagligvarehandel.
15.06.18
J. Lauritzen har været et dyrt bekendtskab for Lauritzen Fonden i de senere år. Og sidste års nødhjælp til rederiet kom til at koste fonden dyrt. Foto: J. Lauritzen

Brancheanalyse: Rederier 2018

Danske rederier har det fortsat svært, viser Finans' opgørelse over branchens regnskabstal. Få her et overblik over, hvem der brillerer på verdenshavene, og hvem der sakker bagud.
25.12.17
Den samlede danske bilbranche havde vækst i det seneste regnskabsår. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Brancheanalyse: Bilbranchen 2017

En analyse over de seneste offentliggjorte årsregnskaber fra de 50 største virksomheder i den bilbranche viser, at omsætningen totalt er steget med 14 pct. det seneste år.
04.12.17
De 50 største arkitektvirksomheder, som også tæller Bjarke Ingels Group, tjener markant flere penge. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Brancheanalyse: Arkitektbranchen 2017

Arkitektvirksomhedernes omsætning vokser, men særligt bundlinjen går frem. Den er vokset med 33 pct. hos de 50 største. Medarbejderskaren er kun vokset med godt 1 pct.
20.11.17
Servicesektorens 50 største virksomheder, som bl.a. omfatter rengørings- og servicevirksomhederne Compass Group Denmark og ISS, oplever fremgang både på top- og bundlinjen. Arkivfoto: Jan Dagø

Brancheanalyse: Servicebranchen 2017

Servicevirksomhederne løftede kun toplinjen en smule, men til gengæld oplevede de markant fremgang på bundlinjen. De 50 største løftede samlet set bundlinjen med 28 pct. Uden branchens to største spillere Falck og ISS lå fremgangen på knap 10 pct.
06.11.17
DSV topper som Danmarks absolut største transportvirksomhed inden for vejgods og spedition. Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen

Brancheanalyse - transportindustrien 2017

Transportselskabernes indtjening falder på trods af, at økonomien viser gode takter, og at der fragtes mere gods på de danske landeveje. Imens står omsætningen i stampe.
24.10.17
Foto: Colourbox

Brancheanalyse: Biotekindustrien

Den danske biotekbranche er i hastig fremgang, men det skyldes i det store hele alene Genmab, selvom også selskaber som Bavarian Nordic og Zealand Pharma klarer sig hæderligt.
17.10.17
Virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har oplevet vækst, men ikke alle har formået at løfte indtjeningen tilsvarende. Foto: Munck Gruppen

Brancheanalyse: Entreprenørbranchen 2017

Som helhed voksede entreprenørbranchen med 3 pct. på omsætningen, mens resultatet gik tilsvarende tilbage. Flere af de store aktører oplever imidlertid voldsom vækst.
12.10.17
Kravene til, hvad et it-firma skal kunne levere, ændrer sig hele tiden. Hos IBM satser man nu stærkt på kunstig intelligens, blandt andet i form af supercomputeren Watson, der bliver brugt til for eksempel at hjælpe læger med at stille den rigtige diagnose. Foto: IBM

Brancheanalyse: It-branchen 2017

Simcorp stod for branchens største overskud, mens den største vækst i omsætning skete hos konsulenthuset Prodata. Atea blev størst, målt på omsætning, mens den tidligere storebror IBM er skrumpet år for år.
03.10.17
Den danske vindbranche - anført af Vestas og Dong - stod for størstedelen af energibranchens indtjening i 2016.

Brancheanalyse: Energibranchen 2017

Dong Energy og Vestas var de suveræne topscorere i 2016 og tjente ti gange så meget som nr. 3 i den danske energibranche. Dongs børsnotering smittede af på Seas-Nve, der ejer ca. 9,5 pct. af Dong og bogførte en milliardgevinst, da Dong røg på børsen, hvilket dækkede over store nedskrivninger på dets eget elnet og havvindmøller.
25.09.17
De store aktører i dagligvarehandlen kæmper hårdt om markedsandele. Arkivfoto: Peter Hove Olesen.

Brancheanalyse: Dagligvarehandel 2017

Dansk Supermarked og Coop Danmark ligger fortsat helt i top blandt de danske dagligvareselskaber, der kæmper i et stort set fladt marked. Det presser både top- og bundlinjen.
20.09.17
TV-reklamer som DSB's Harry-serie bliver i fremtiden skubbet væk af den digitale bølje i reklamebranchen, hvor apps, søgeoptimering og hjemmesider er blevet kerneprodukter for bureauerne.

Brancheanalyse: Reklamebranchen 2017

Reklamebureauerne løftede sig i 2016 endegyldigt væk fra finanskrisens efterdønninger. Samlet set hævede de 50 største bureauer bundlinjen med næsten 10 pct.
12.09.17
Stark Group, som tidligere hed DT Group, er ifølge BIQ's analyse den største aktør inden for byggematerialer med en omsætning på over 18 mia. kroner. Fremtidens regnskaber vil vise en skrumpet omsætning, da Silvan er solgt. Foto: PR

Brancheanalyse: Byggematerialebranchen 2017

De danske byggematerialegiganter har samlet set mere end fordoblet deres bundlinje, mens toplinjen kun viser beskeden fremgang. Det viser ny regnskabsanalyse fra erhvervsdatabasen BIQ.
06.09.17
BORBERG THOMAS

Brancheanalyse: Fødevareindustrien 2017

De 50 største virksomheder i dansk fødevareindustri har det seneste år øget omsætningen med 2 mia. kr., mens indtjeningen er forbedret 4,2 mia. kr. Det viser en analyse, som BIQ har udarbejdet for Finans.
31.08.17
Medicoselskaberne klarer sig godt, men branchefolk som Lars Marcher fra Ambu kalder på større politisk opmærksomhed. Foto: Mik Eskestad

Brancheanalyse: Medicobranchen 2017

Coloplast og William Demant er landets suverænt største medico-koncerner. Branchen klarer sig godt men opfordrer politikerne til at vise større interesse, så ikke vigtige udviklingsmuligheder forspildes.
29.08.17
Den danske møbelbranche omfatter både store detailselskaber, engrosvirksomheder samt producente raf køkkener og møbler. Foto: Casper Dalhoff.

Brancheanalyse: Møbelbranchen 2017

Den samlede møbelbranche har det seneste år haft vækst i både eksport og omsætning. Det viser tal fra branchens organisation samt en ny analyse fra BIQ af de 30 største selskaber - både i engros, produktion og detail - baseret på de seneste offentliggjorte regnskaber.
17.07.17
Michael Mortensen, som har opbygget sin formue på først salget af det, der i dag hedder Huscompagniet, og senere af en stor del af Casa, er en af de 28 velhavere i analysen fra Dansk Aktie Analyse, hvis formue er steget i det seneste regnskabsår.

Brancheanalyse: De hemmelige milliardærer

De hemmelige milliardærer, som ligger i laget lige under Danmarks 50 rigeste personer eller familier, har øget deres samlede formue med 5 pct. til 74 mia. kr. I forhold til 2016 har 28 oplevet en øget formue, mens 9 har oplevet et fald i formuen.
14.06.17
Der er fuld damp under kedlerne i Midtjylland. Regionens 50 største virksomheder har det seneste år øget indtjeningen 29 pct.
Foto: Tobias Nicolai

Regionanalyse: Region Midtjylland

De 50 største virksomheder i Region Midtjylland øgede i 2016 omsætningen 5 pct., mens nettoresultatet blev forbedret hele 29 pct. til 21,7 mia. kr. Virksomhederne ansatte yderligere 7.755 medarbejdere og beskæftiger dermed 182.677.
07.06.17
Adm. direktør Anders Hedegaard Petersen står i spidsen for vækstkoncernen Gabriel Holding A/S i Aalborg, der er årets regionsvinder i en ny opgørelse. Foto: Gregers Tycho.

Regionanalyse: Region Nordjylland

Virksomhederne i Nordjylland går frem. En analyse viser, at omsætningen for de 50 største selskaber steg med 6 pct. i 2016. Nummer et på vækstlisten i regionen er tekstilselskabet Gabriel i Aalborg.
29.05.17
Foto: Mathias Christensen

Regionanalyse: Region Hovedstaden

Listen over de 50 største virksomheder i Region Hovedstaden er præget af globale giganter som A.P. Møller-Mærst, Novo Nordisk og ISS.
06.03.17
Lars Fruergaard Jørgensen har siden årsskiftet stået i spidsen for Novo Nordisk, efter at det i efteråret 2016 blev annonceret, at han var udpeget til at efterfølge Lars Rebien Sørensen. Foto: Novo Nordisk/Presse

Brancheanalyse: Novo Nordisk og konkurrenterne

Novo Nordisk er Danmarks mest værdifulde selskab. Kigger man ud i verden, så har det danske medicinalselskab fortsat noget arbejde foran sig, hvis man har en ambition om at nå helt op i toppen over verdens største medicinalselskaber.