Analyse

Finans lancerer nyt analyseformat

Fra og med i dag forsøger vore redaktører med det nye format Finans Analyse at skære igennem nyhedsstrømmen og levere nye input til forståelse af et erhvervsliv og en økonomi under voldsom forandring.

Redaktørerne Søren Linding Jakobsen, Signe Ferslev Pedersen, Steen Rosenbak, Claus Iversen og Bo Nielsen skriver analyser i Finans fra i dag.Foto: Stine Bidstrup

Bobler på finansmarkederne. Covid-19 gør klar til vintersæsonen. Inflationen stiger - gør renten det samme? COP26 redder verden - eller gør det?

Tempoet er højt i erhvervslivet for tiden, og nyhedsmøllen kværner og distribuerer informationer i samme takt. Midt i dette sansebombardement kan det være vanskeligt at lukke distraktionerne ude og holde overblik og fokus på det væsentligste. Det prøver vi nu på Finans at gøre noget ved.

Vi vil fortsat ufortrødent dække alle de nyheder og perspektiver, som er relevante for vores brugere og abonnenter. Men vi vil også gerne skabe et lille frirum for fordybelse og reflektion. Derfor lancerer vi nu det nye format Finans Analyse, hvor vores redaktører går i dybden med et af tidens væsentligste emner, indsamler verificeret information og formidler det i en form, som abonnenterne forhåbentlig vil finde tilgængelig, overskuelig og levende.

I dag finder du første indslag i form af økonomiredaktør Bo Nielsens analyse af, hvorfor det ikke er så enkelt endda at have store forventninger til, at COP26 i Glasgow kommer til at få en afgørende betydning i bestræbelserne på at redde kloden fra klimaforstyrrelser i den store skala.

I de kommende dage følger resten af analyseholdet i form af virksomhedsredaktør Søren Linding Jakobsen, finansredaktør Claus Iversen, redaktør Signe Ferslev Pedersen og undertegnede op med vores take på nogle af de emner, som vi kan se, optager læserne for tiden.

Vi tror meget på journalistikken som et værktøj til oplysning, eftertanke og inspiration hos erhvervslæserne - hvis den udføres fokuseret, af skribenter med indsigt i de emner, de behandler, og i respekt for journalistikkens håndværk. Det sidste er et ret forpligtende udsagn i en overfladisk tid. Derfor vil en række af redaktionens specialister med adgang til de bedste kilder på en række vigtige områder i den kommende tid slutte sig til analyseholdet.

Vi håber, at vi i den kommende tid vil kunne levere kvalificerede input til også de mange nye abonnenter, som i disse måneder slutter sig til vores medie, så de fleste oplever at få ekstra værdi for abonnementskronerne.

Find analyserne i de kommende dage og uger på Finans’ forside og i sektionen Analyse.

Læs også
Top job