Analyse

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

Hvor bliver børsaktivisterne af?

Analyse: I udlandet skaber aggressive investorer ravage i store børsnoterede selskaber og kræver strukturelle forandringer. I Danmark er der stille.

Jens Due Olsen er bestyrelsesformand for Nilfisk, der stadig har børsaktivist Primestone som storaktionær. Primestone har tidligere foreslået en fusion med den amerikanske konkurrent Tennant. 
Foto: Stine Bidstrup Søren Linding er virksomhedsredaktør på FINANS. Foto: Stine Bidstrup

ANALYSE - Det er især to navne, der kommer frem i forreste linje, når børsaktivisterne fører sig frem på de globale aktiemarkeder dette efterår.

Amerikanske Elliott har fået japanske Softbank til at udlodde noget af sin overskudskapital, presser på for at splitte ligeledes japanske Toshiba op, hollandske Ahold skal børsføre sin e-handelsforretning, mens det skotske energiselskab SSE bør udskille sine vedvarende energiaktiviteter. Third Point har valgt at gå efter en opsplitning af olieselskabet Shell, få smykkekoncernen Richemont fusioneret med en konkurrent og ellers få skjulte værdier frem i japanske Sony og schweiziske Nestlé ved at børsføre undervurderede enkeltdivisioner...

Læs også
Top job