Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kasper Dolberg: »Hvis jeg lige kunne få VM med«

Ajax Amsterdam-angriberen håber på at snuppe en plads i VM-truppen, selv om han først for nylig er blevet frisk efter en fodskade.

Kasper Dolberg har spillet fire A-landskampe for Danmark. Nu håber han på at komme med til VM. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

I filmverdenen taler de ofte om den svære toer. I tilfældet Kasper Dolberg gør det samme sig gældende. Den unge angriber hamrede mål ind i sin første sæson i Ajax Amsterdam i en alder af kun 19 år. Pludselig begyndte de at tale om større klubber.

Men sæson to blev vanskelig for danskeren, som er trådt ud af teenageuniverset og ind i de voksnes rækker. I Ajax Amsterdam blev han skadet ved juletid sidste år, og først for nogle uger siden er han returneret til førsteholdsfodbold.

Alligevel håber Kasper Dolberg, at han er blandt de 23 spillere, som landstræner Åge Hareide tager med til VM-slutrunden i Rusland. Foreløbig er han på listen over 35 spillere.

»Jeg føler ikke, jeg har spillet nok fodbold i år. Så hvis jeg lige kunne få VM med, vil det passe mig rigtig fint. Jeg kan gøre mit bedste og så håbe,« siger Kasper Dolberg, som har tre træningspas i denne uge til at overbevise nordmanden.

»VM kunne være superfedt. Det handler bare om at være den bedste i de tre træningspas,« siger Kasper Dolberg og får det til at lyde lige så nemt, som da han scorede og scorede i et væk i Holland.

Det handler bare om at være den bedste i de tre træningspas.

Kasper Dolberg – om chancen for VM-udtagelse

Timingen mangler

»Jeg ved ikke, hvor langt jeg er fra topformen, men jeg er tilpas i træningen. Fysisk er jeg rigtig godt med. Så er der selvfølgelig det fodboldmæssige, timingen. Og det er det, som det drejer sig om. Den mangler jeg nok lidt. Men det går ganske udmærket, når jeg træner,« understreger han.

Kasper Dolberg byttede Silkeborg ud med Ajax Amsterdam, efter at han blot havde spillet tre kampe for sin danske klub. Og i den første sæson slog han igennem. I denne sæson har han – ud over sin skade – skullet kæmpe med Klaas-Jan Huntelaar, hollandsk landsholdsspiller, om spilletid i angrebet.

»Det har været mærkeligt at være skadet. Det er den første langvarige pause, jeg har haft. Det var hårdt, det var kedeligt, alt muligt irriterende. Samtidig gik det ikke godt for vores hold. Det var ikke så fedt. Jeg synes tit, at folk taler om, hvad man lærer, når man er skadet. Jeg tror bare, at jeg fandt mig i, at det var sådan, det var. Der var ikke så meget at gøre ved det. Jeg fik testet grænserne for min tålmodighed,« forklarer Kasper Dolberg.

Blå bog

Kasper Dolberg

Alder: 20 år.

Karriere: Silkeborg (3 kampe), Ajax Amsterdam (2016-: 78 kampe, 32 mål).

A-landskampe: 4 kampe, 1 mål.

På kontrakt i Ajax til 2021.

En dårlig sæson

Uheldet kostede to overrevne ledbånd i højre fod. Desuden var flere andre ledbånd slemt beskadigede.

»Dagen efter troede jeg, at det var okay. Jeg regnede ikke med, at det var så voldsomt, som det endte med at blive. Jeg arbejdede hårdt for at komme tilbage, men der var også perioder, hvor jeg slet ikke syntes, at det gik fremad. Så skulle jeg finde mig i, at det ikke gik. Normalt hvis det ikke går, bliver man ved med at gøre det samme, indtil det bliver bedre. Men sådan virker det ikke, når man er skadet. Så må man lytte lidt mere til sin krop,« bemærker Kasper Dolberg.

Trods Ajax Amsterdams skuffende sæson trives han i storklubben.

»Det er stadig meget sjovt at spille i Ajax. Men denne sæson har været en dårlig sæson. På alle områder, i ligaen, i Europa. Men generelt er jeg glad for og stolt over at spille der. Jeg er glad for byen, og det, der foregår i klubben. Trods resultaterne har vi det godt i omklædningsrummet,« siger Kasper Dolberg, som har en aftale med Ajax Amsterdam frem til 2021.

Hvor langt er der til næste trin for dig?

»Det handler om at score mål. Når jeg er inde i en god periode, føler jeg, at jeg kan lave mål på alle hold for evigt. Når man ikke lige laver mål i tre kampe, ser man lidt anderledes på det. Det handler bare om at blive bedre. Det synes jeg stadig, at jeg gør. Min indstilling er altid, at jeg tror på, at jeg scorer.«

Læs også
Top job