Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uroen ulmer, forpersoner forsvinder, og medlemmerne flygter

Alternativet skulle være en grøn bevægelse og meget mere end et parti. Men Alternativet er i dag endt et sted, hvor centrale personer frygter for partiets eksistensgrundlag. Fordi organisationen er præget af dybe personkonflikter og medlemsflugt, mens meningsmålingerne truer med vælgertilbagegang kort før folketingsvalget.

Den grønne, alternative bevægelse er blevet overtaget af Den Grønne Gang – Alternativets politiske ledelse samt sekretariat på Christiansborg – lyder kritikken fra medlemmer. Gruppeforperson Carolina Magdalene Maier afviser anklagerne. Foto: Mathias Svold Alternativet blev stiftet af Uffe Elbæk og Josephine Fock i 2013. Foto: Stine Bidstrup Partiet strøg ind i Folketinget ved sit første folketingsvalg i 2015. Foto: Martin Lehmann Ved partiets første kommunalvalg i 2017 var det plaget af interne magtkampe og sager, der fyldte i medierne. Uffe Elbæk henviser til gruppeforperson Carolina Magdalene Maier angående kritikken af topstyring.

Alternativet skulle være en åben, ærlig og gennemsigtig bevægelse. Et græsrodsopgør, hvor medlemmerne og partidemokrati var lige så vigtigt som folketingsgruppen i kampen for en grønnere verden og en ny politisk kultur.

Men 7. januar 2019 sad de der igen. Alternativets hovedbestyrelse i færd med at vælte endnu en forperson...

BRANCHENYT
Læs også