Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Skattesvindel for milliarder
Foto: AP

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Kapitalfonde sætter turbo på opkøbsjagt. Udstyret med milliarder i kassen forventer kapitalfondene et tårnhøjt opkøbs- og salgsniveau i år og næste år. Men fuldt blus på opkøb øger risikoen for dollarfeber i kapitalfondenes jagt på de gode virksomheder.
 

Der er fortsat udfordringer med it-systemerne i visse dele af A.P. Møller-Mærsk efter mandagens store hackerangreb, der bl.a. lammede en lang række af selskabets havneterminaler. Men selskabet er nu i stand til at modtage ordrer fra kunderne gennem portalen Inttra, der er en markedsplatform for containerindustrien.
 

Ilse Jacobsen næsten firedobler sit overskud efter salg. Designeren Ilse Jacobsen løfter bundlinjen i sit holdingselskab markant efter at have solgt en bid af Ilse Jacobsen Hornbæk. Ser man bort fra indtægterne fra salget, ser det noget mere dystert ud for modeimperiet.
 

USA skærper sikkerheden i lufthavnene. De amerikanske myndigheder vil inden for kort tid indføre skærpede sikkerhedsregler for flyvninger til udlandet. De nye regler omfatter øget brug af skannere og detektorer og bedre kontrol af passager, men ikke et udvidet forbud mod bærbare computere og anden elektronik i kabinen. (Reuters)
 

Theresa Mays regering vandt første dyst i parlamentet. Regeringen under premierminister Theresa May overlevede onsdag den første afstemning i parlamentet siden valget, hvor de konservative mistede deres flertal. Afstemningen omhandlede et oplæg fra oppositionspartiet Labour. (Sky News)
 

Nyt hackerangreb var mere sofistikeret end WannaCry. Bølgen af hackerangreb i Europa og Nordamerika minder om sidste måneds WannaCry-angreb, hvor der blev krævet løsepenge. Men det synes at være mere "sofistikeret", siger Europol. (BBC)
 

Bygematerialekæmpers brancheråd lander på bagmandspolitiets bord. Brancherådet TOR, som tagpapgiganterne Icopal og Nordic Waterproofing står bag, er nu havnet hos bagmandspolitiet. Konkurrencerådet har valgt at politianmelde rådet.
 

Efter væbnet angreb: Venezuela kan være på randen af borgerkrig. Presset på landets upopulære præsident er nu så stort, at eksperter for første gang sætter spørgsmålstegn ved, om han kan fastholde magten. Et væbnet angreb og splittelse i militæret kan føre til en helt ny politisk situation i det kriseramte land.
 

Minister er klar med værn mod udbyttefusk. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er klar med sit forslag til nye regler for udbytteskat. Det vil dog kun lukke for den mest åbenlyse svindel, mener ekspert.
 

Landets største bank har ikke tænkt sig frivilligt at smide den gule førertrøje, når det gælder digitale løsninger. Danske Bank lancerer derfor nu en lommepenge-app, så forældre og børn helt kan undgå kontanter.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også