Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mærsk-familien er ingen nem ejer

Kommentar: I et historisk oplæg fortæller Ane Uggla for første gang om grundprincipperne bag sit aktive ejerskab. Det viser en presset Mærsk-familie, der ofte reagerer defensivt.

Ane Uggla er stadig den ultimative magthaver i Mærsk-imperiet som formand for den kontrollerede ejerfond, A.P. Møller Fonden. Men sønnen Robert Uggla følger lige efter med sin relativt nye toppost i fondens holdingselskab.  
Foto: Jens Dresling

Nødvendig forandring. Nye virksomheder. Tænke langsigtet. Mod til at fejle. Forvalte arven. Mærsk-familiens overhoved, 69-årige Ane Uggla er yderst bevidst om at stå på ”historiens betonfundament”, når hun skal forvalte arven efter sin far, Mærsk Mc-Kinney Møller, og sin farfar, Arnold Peter Møller, og udleve de fem grundprincipper for det aktive ejerskab bag Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk.

Det er slet ikke første gang, at Mærsk-familien har været nødt til at lægge kursen om og sætte en ny retning for at ruste sig til fremtiden. Det går helt tilbage til Ane Ugglas oldefar, Peter Mærsk Møller, der i en alder af 50 år indså, at dampmaskinerne ville udkonkurrere sejlene og måtte tage et dampskibs-certifikat. Arnold Peter Møller sikrede det langsigtede ejerskab ved at lægge aktiemajoriteten over i en fond, mens Mærsk Mc-Kinney Møller tilpassede ledelsen, da der ikke var andre fra familien, der havde evnerne til at overtage ansvaret for den daglige ledelse...

BRANCHENYT
Læs også