Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nyt bestyrelseskodeks fastholder formandens urørlighed

Kommentar: Aldersbegrænsningen for bestyrelsesmedlemmer slettes i de nye anbefalinger for god selskabsledelse. Det er godt nok. Men det er ikke godt nok, at der ikke er indført andre effektive tiltag til at forhindre især bestyrelsesformanden i at gro fast.

Lars Frederiksen er formand for Komitéen for god selskabsledelse og er derfor arkitekten bag opdateringen af de nye anbefalinger.

Der er helt legitimt kommet et stigende fokus på, hvordan de største danske virksomheder ledes. Der har altid været betydelig opmærksomhed på den daglige ledelse med en ofte synlig topchef i spidsen. Hvis de økonomiske resultater udebliver, går der som regel ikke lang tid, før topledelsen får silkesnoren. Bødlen er bestyrelsen, der er indsat af aktionærerne til at repræsentere dem i den tredelte danske ledelsesmodel.

Nu er spotlyset også rettet mod bestyrelsen og især bestyrelsesformanden, der i årevis har kunnet leve en anonym tilværelse uden offentligt at skulle stå til ansvar for særlig meget. Det er heldigvis fortid. ..

BRANCHENYT
Læs også