Debat

Pandora-boss køber sig tid ved at ofre finansdirektør

Kommentar: Nedturen i smykkekoncernen kræver et offer. Det blev ikke overraskende kassemesteren. Spørgsmålet er om topchefen kun køber sig tid.

Pandora kæmper hårdt men fortsat for at overbevise aktionærerne om, at væksten i salget af koncernens smykker er større, end deres logo indikerer.  
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Anders Colding Friis holder fast i cheftaburetten i den hårdt pressede smykkekoncern Pandora. Efter skuffende resultater i 2017, forventninger om en faldende lønsomhed i den kommende strategiperiode og en fortsat manglende tillid til ledelsen i både analytiker- og investorkredse ville aktiemarkedet under alle omstændigheder kræve udskiftninger i ledelsen.

Det er gået ud over direktøren for den skrantende amerikanske forretning, Scott Burger, og finansdirektør Peter Vekslund. De får dermed skylden for Pandoras kursmæssige nedtur, der blev forstærket torsdag med et fald på over 10 pct. Smykkekoncernen har gennem 2017 stædigt holdt fast i en alt for optimistisk prognose for de finansielle resultater, der tilmed blev nedjusteret i november. Dertil kommer andre finurlige krumspring for at fastholde indtrykket af en fremstormende vækstvirksomhed...

Læs også