Debat

Det langsigtede ejerskab er intet vidundermiddel

Kommentar: Der er masser af faldgruber, som kun en kompetent ledelse i den rette ledelsesstruktur kan styre effektivt udenom.

Søren Bjerre-Nielsen har som bestyrelsesformand for MT Højgaard oplevet bagsiden af det langsigtede ejerskab. De to kontrollerende ejerfonde,  Ejnar og Meta Thorsens Fond og Knud Højgaards Fond har ikke været enige om særlig meget, og MT Højgaard har nærmest været i konstant krise i over 15 år.

Det er ikke svært at finde eksempler på, at det langsigtede ejerskab med en kontrollerende, engageret ejer med hånden på rattet skaber masser af værdi. Det er de samme eksempler - med Novo Nordisk som det mest prominente - der hives frem hver gang.

Det har fået den stærke lobbyisme bag de erhvervsdrivende fonde i Danmark til at presse på for at få lempet skattereglerne, så det i fremtiden igen gøres attraktivt for virksomhedsejere at overdrage livsværket til en fond. Det skal skabe værdi, ikke kun for ejerne, men også for det danske samfund i form af job, og det bevarer ikke mindst ejerkontrollen, ledelseskraften og de største skattebetalinger i Danmark...

Læs også
Top job