Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DSV-boss har udspillet sit børstrick

Kommentar: Det er ved at være sidste udkald for transportkoncernens succesfulde opkøbsformel. Værdiskabelsen skal i fremtiden komme andre steder fra.

Tiden er kommet til, at adm. direktør Jens Bjørn Andersen skal finde en alternativ succesformel for DSV end at købe underperformende rivaler til spotpris og trimme dem hårdt og brutalt. 
Foto: Stine Bidstrup

Spillet om den schweiziske logistikkæmpe Panalpina handler om mere end bare endnu et offer for DSV’s aggressive opkøbsmaskine. Det må stå klart for topledelsen i den danske transportkoncern, at den historiske succesfulde formel for eminent værdiskabelse synger på sidste vers. Det vil være en dyr erkendelse, da børsmarkedets tiltro til DSV netop er bundet op på evnen til at købe billige, men store konkurrenter med ondt i økonomien og trimme dem hårdt og brutalt for at løfte lønsomheden til DSV’s niveau.

Den højt roste topledelse med Jens Bjørn Andersen i spidsen fremstår mere og mere utålmodig. Der var ikke gået lang tid efter, at overtagelsen af amerikanske UTi var fordøjet, før fløjlshandskerne blev smidt, og der i oktober sidste år blev lagt et uinviteret bud på hollandsk-schweiziske Ceva, der netop var blevet børsnoteret med A.P. Møller-Mærsks franske ærkerival CMA-CGM som hovedaktionær. Det synes hverken bestyrelsen i Ceva eller CMA-CGM var nogen særlig attraktiv idé, og DSV trak hurtigt følehornene til sig. ..

BRANCHENYT
Læs også