Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fløjt hvis du kan huske, hvad Disruptionrådet er til for

Nogen begyndte at tro, at Disruptionrådet ville interessere hr. og fru Strygefri. Og så gik det galt.

Alle kan fløjte. Nogen bedre end andre, men alle kan fløjte. Derfor beder jeg dig nu fløjte, hvis du kan huske, hvad Disruptionrådet er blevet nedsat til at gøre. Fløjt meget, meget højt, hvis du også ved, hvad Disruptionrådet foreløbig er kommet med af anbefalinger.

Nå ? Bliver der fløjtet igennem? I storrumskontoret, kantinen, lufthavnsgaten eller hvor du lige nu befinder dig?

Den meget korte version af formålet med Disruptionrådet er på 54 ord – direkte hapset fra Beskæftigelsesministeriets hjemmeside Det var så nu, at du gerne skulle have fløjtet. Andre får de 54 ord her:

… hovedformålet er at analysere, drøfte og komme med forslag til, hvordan vi:

• Sikrer et stærkt Danmark, hvor vi får grebet mulighederne i den teknologiske udvikling bedst muligt, så alle danskere får del i udviklingen.

• Fastholder og udbygger et arbejdsmarked, som er kendetegnet ved dynamik og ordentlige forhold, og hvor der ikke sker social dumping.

Så skulle det være på plads.

Når man kan tillade sig at bede de velinformerede om at fløjte, skyldes det den måde, som Disruptionrådet blev lanceret på i maj 2017. Det var et projekt af national betydning, forstod man. Ikke mindre end syv ministre ville over flere omgange mødes med 29 håndplukkede erhvervs- og organisationsfolk fra øverste hylde og drøfte …hmm…. det på 54 ord.

Ligefrem folkeligt kunne man måske ikke kalde projektet, men tonen var højstemt. Riget stod foran nye tider og store omvæltninger - det stod klart - og nu samlede statsministeren landets bedste mænd og kvinder til at tænke langt og tænke dybt. Nu gjaldt det.

En ærkedansk egenskab er, at når vi helt ikke forstår, hvad noget går ud på, så spørger vi, hvad det koster. Det er sådan set ret uforskammet. Men efter et vist antal ord finder danskerne vivino-scanneren frem. Fordi det interessante ikke er, hvad de skriver på bagsiden af baroloen, men om den koster 139 kroner eller 839 kroner.

Her har TV2 været så fræk at bede om skuffen med udgiftsbilag for Disruptionrådet.

Og hvad dukker op? Rejser på business class tværs over Atlanten, overnatninger på dyre hoteller og konsulentbistand til at gøre rigets frelse interessant for hr. og fru Strygefri. Uden held.

Ud fra fundene på gerningsstedet kunne hændelsesforløbet være følgende:

Embedsmænd og toppolitikere udtænker sammen en fremragende idé: At samle rigets bedste mænd og kvinder til at diskutere Danmarks vej ind i en højteknologisk fremtid. Undervejs i tænkeriet får nogle af de implicerede desværre storhedsvanvid på projektets vegne. De tror, at det kan have folkelig interesse, hvad nogle politikere får af tanker sammen med nogle organisations- og erhvervsfolk på et konferencehotel. Her er danskerne et nådesløst uærbødigt folk. Deres respekt for autoriteter er skræmmende lille. Men de kan forstå udgiftsbilag. Begge dele undervurderer projektudviklerne betydningen af. I deres begejstringsrus. For idéen er jo god. Og det er den også. Absolut.

Men udførelsen? Den er dælme ikke til nogen fløjtekoncert.

Anders Heide Mortensen er kommentator på Finans og kommunikationsrådgiver. Cand.scient.pol. og tidligere pressechef i Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Han kan kontaktes på anders@heidekom.dk.

BRANCHENYT
Læs også