Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Svenskere skal redde TDC ud af kinesisk kattepine

Kommentar: Det er svært at se den danske telekæmpe fortsætte det tætte samarbejde med Huawei uden alvorlige politiske eftervirkninger.

Valg af partner for TDC's fremtidige mobilnet er en politisk særdeles varm kartoffel, som den nye topchef Allison Kirkby skal håndtere uden at komme alt for skævt fra start i det varme sæde. 
Foto:Jonas Ekströmer/tt

De alvorlige anklager mod TDC’s største tekniske samarbejdspartner, Huawei, efterlader den danske telekoncern i en alvorlig kattepine. Den udskældte kinesiske gigant inden for teleudstyr driver TDC’s mobilnet, og den politiske uvilje mod afhængighed af Kina inden for samfundskritisk infrastruktur er kraftigt stigende. Men Huawei er særdeles konkurrencedygtig på prisen og vurderes også at være længst fremme med at udvikle udstyr til fremtidens mobilnet, kaldet 5G.

TDC’s seksårige kontrakt med Huawei udløber i år, og der skal meget snart tages en beslutning om fornyelse eller om at finde en anden operatør. Dertil kommer, at forberedelserne til den næste generation af mobilnet er så langt fremme, at der meget snart skal udpeges en foretrukken leverandør til det kommende 5G-net. De to beslutninger er koblet tæt sammen, da de to net i mange år kommer til at skulle arbejde tæt sammen. ..

BRANCHENYT
Læs også