Debat

B&O’s nye nedtur stavnsbinder Ole Andersen

Kommentar: Bestyrelsesformanden er ikke en mand, der giver op. Enten lykkes han med den vaklende turnaround, eller han tvinges ud.

Ole Andersen er en kriger. Han vil gå gruelig meget igennem for at nå sine mål. Det gælder også for Bang & Olufsen, selv om otte års slid må tære på kræfterne. Nye store problemer forhindrer en mulig tilbagetrækning på næste generalforsamling. 
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Den bratte deroute for Ole Andersen på den danske stjernehimmel for ansete bestyrelsesmedlemmer vil ingen ende tage. Den tidligere så succesfulde EQT-partner blev i efteråret sparket ud af formandsstolen i Danske Bank som følge af hvidvaskskandalen, og hans efterfølgende exit fra topposten i børsdarlingen Chr. Hansen så lige pludselig alt andet end planlagt ud. Vejen til en ærefuld genoprejsning står og falder derfor med formandsposten i det danske lyd-klenodie Bang & Olufsen (B&O), som han heroisk har forsøgt at finde en bæredygtig fremtid til gennem de seneste otte år. Det ligner efter to nedjusteringer af resultatprognosen på kun tre måneder og en aktiekurs under gulvbrædderne en umulighed. ..

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også