Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lad Venstre arbejde for staten, så kan vi liberale smede vores egen lykke

Der er nu reelt kun et parti, der for alvor vil arbejde for et mere liberalt Danmark med lavere skat og mindre stat.

Enhver liberal må erkende, at der vil være en overvægt af røde stemmer ved folketingsvalget.

I Venstre har de for længst luret, at hvis partiet skal have indflydelse efter valget, må de vælge bagdøren gennem Socialdemokratiet. Selvom denne dør nærmest er smækket i hovedet på statsminister Lars Løkke, er det p.t. den eneste mulighed for, at Venstre kan forblive i regeringen. Det understreger, hvorfor borgerlige vælgere skal tage Liberal Alliance til nåde. Man kan sagtens ærgre sig over, at kravl-op-i-træet-strategien ikke virkede, men på trods af de mange bump er de liberale værdier intakte hos LA-leder Anders Samuelsen & Co. Det samme kan næppe siges om noget andet parti i Folketinget.

Hvis vi vil Danmark det bedste, skal vi ikke stirre os blinde på fordelingspartiernes valgløfter og selvproklamerede fællesskab. Vi skal koncentrere os om at skabe flere penge igennem vækst og derved finansiere en endnu bedre velfærd. Det opnås ikke ved omfordeling.

Vi er efterhånden nået til et punkt, hvor det at være liberal nærmest er ensbetydende med, at man ikke ønsker fællesskabet, er ligeglad med klimaet, og kun tænker på sig selv. Man dyrker stereotypen på rige og onde egoister. Det er korrekt, at man som liberal ikke ønsker at arbejde for staten, men fællesskabet er ligeså fundamentalt som for andre. Vi mener blot, at staten skal være så lille som muligt, eftersom den fumler med pengene, og i det hele taget er uegnet til at forvalte det store ansvar.

Venstrefløjen hævder, at lavere skatter og lavere bilregistreringsafgifter vil reducere antallet af pædagoger og skabe nedslidte arbejdere og dårlig velfærd. Logikken er, at hvis borgerne får lov at beholde flere af deres egne penge, vil det være på bekostning af de svage. Men velfærd er ikke det samme for alle, selvom rød blok italesætter det sådan. For nogle er velfærd lig med flere pædagoger, mens det for andre er gratis at kunne låne bøger på biblioteket eller at kunne købe en ny, sikker familiebil uden at blive brandbeskattet. Man kunne også begynde med overflødigt offentligt pengeforbrug.

Desuden kan et samfund aldrig blive rigere af at flytte penge fra én kasse til en anden. Du får jo heller ikke flere penge af at flytte dem fra den ene lomme og over i en anden.

I Danmark er kampen for lavere skatter desværre blevet svær at vinde, men vi skal ikke give op. Tværtimod. De fleste forstår og accepterer præmissen om, at hvis man hæver tobaksafgifterne, ryger folk mindre. Det samme gælder for skat på arbejde; jo højere skatter, jo mindre arbejder folk, og jo færre penge er der til velfærd. Det har LA som næsten de eneste forstået og indrettet deres politik efter. Venstres politiske slingrekurs den seneste uges tid har slået klart, at hvis man vil et mere liberalt Danmark, så er Venstre næppe det rigtige valg.

BRANCHENYT
Læs også