Debat

Brint kan blive Danmarks næste grønne væksteventyr

Kommentar: Haldor Topsøe har teknologierne, mens Ørsted har de finansielle muskler. Omdannelse af vedvarende energi til grønne brændstoffer i stor skala kræver bare politisk vilje.

Der er masser af teknologier, der kan gøre energiforbruget klimaneutralt, men de kræver typisk store investeringer for at opnå skalafordele og blive rentable. Det kan lade sig gøre, og det viser udviklingen for vindkraft til havs. 
Foto: Arkiv Foto: Finn Frandsen

Det næste eksporteventyr i den danske klynge af energiteknologiske virksomheder kan blive omdannelsen af vedvarende energi til grønt brændstof. Det lyder som en drøm, der kan være med til at løse et hav af de meget store udfordringer, som klimaændringerne rummer. Det er næsten for godt til at være sandt, men det kan også være med til at sætte tempoet for en dansk paradedisciplin, vindkraft til havs, op i gear. Det vil nemlig gøre det muligt at lagre en stor del af den overskudsproduktion af grøn strøm, som et stigende antal havvindmøller producerer, især når det blæser rigtig meget...

BRANCHENYT
Læs også