Debat

Svensk kapitalfond har reelt nøglerne til det gamle ØK

Den finansielle livline sidder nu på Santa Fe’s skæbne. Uden en bæredygtig kerne blev, hvad der en gang vhttps://cue.jp.dk/cue-web/#main?name=OK-billede-Henning-Kruse-Petersen-bestyrelsesformand%2C-%C3%98K-version2&uri=https%3A%2F%2Fcue.jp.dk%2Fwebservice%2Fescenic%2Fcontent%2F7253463&mimetype=x-ece%2Fpicturear Danmarks største virksomhed, reduceret til en årtier lang afviklingsforretning.

Bestyrelsesformand i Santa Fe, Henning Kruse Petersen, konstaterede tørt på den årlige generalforsamling i foråret, at det havde været et annus horribilis.
 Foto: Mik Eskestad

Et stort kapitel i dansk erhvervshistorie er ved at slutte. Selv de allerstørste optimister må have svært ved at se lyset i det mørke, som omslutter resterne af ØK, det tidligere hæderkronede østasiatiske handelskompagni, der nu lever en forhutlet tilværelse som en kriseramt flytteforretning ved navn Santa Fe. Det er en kliché, at én ulykke sjældent kommer alene. Men de vælter rent faktisk ned over Santa Fe, der for knap halvandet år siden fik en tiltrængt finansiel redningsplanke i den svenske kapitalfond Proventus. Et seks-årigt lån på 300 mio. kr. skulle refinansiere gammel gæld og give musklerne til at restrukturere den globale flytteforretning...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også