Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bestyrelsen har ansvaret for cybersikkerheden

Demant er seneste eksempel på en stor virksomhed, der bliver lagt ned af et ondsindet cyberangreb. Truslen skal tages mere end alvorligt i toppen af dansk erhvervsliv.  

Legos topchef Niels B. Christiansen sidder for bordenden i Demants bestyrelseslokale. Han burde være forberedt på et cyberangreb, da han er bestyrelsesmedlem i A.P. Møller-Mærsk, der i 2017 blev udsat for storstilet cyberkriminalitet.
Foto: Jens Dresler

Det kan ikke længere gradbøjes. Det kan ikke tørres af på IT-chefen. Ansvaret for en virksomheds cybersikkerhed ligger endegyldigt i bestyrelsen. Det er ud fra øverste etage i ledelseshierarkiet, at tonen skal sættes for at gøre noget ved den eskalerende trussel for digitale angreb. I den seneste store rapport fra World Economic Forum om de globale topchefers største bekymringer slår netop cybertruslen ud som den største.

I Danmark kom den digitale trussel på alles læber, da A.P. Møller-Mærsk i sommeren 2017 blev ramt via sit ukrainske selskab, der meget hurtigt lagde stort set hele containertrafikken ned. Den samlede regning skulle efterfølgende skrives i 10 cifre. Det var ekstrem dyre lærepenge for reelt set ikke at have været forberedt på et storstilet angreb, der i øvrigt slet ikke var rettet mod Danmarks største virksomhed. Fadæsen er efterfølgende blevet vendt til en offensiv, da Esplanaden i dag har oprustet alle digitale skanser og står langt bedre rustet, hvis der i fremtiden skulle ske noget lignende. ..

BRANCHENYT
Læs også