Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bestikkelsessag løfter advarende pegefinger for Carlsbergs virksomhedskultur

Den danske ølgigant lever livet farligt, når væksten, der har drevet børskursen i rekordhøjder, skal hentes i eksotiske markeder langt fra Valby bakke.

Det danske erhvervsklenodie er uden tvivl et helt andet og stærkere sted i dag, end da hollænderen Cees ´t Hart overtog direktørstolen i forsommeren 2015. På denne uges kapitalmarkedsdag var der ikke mange utilfredse kommentarer fra de indbudte analytikere og investorer, der sætter næsen op efter flere kursstigninger. 
Foto: Mads Nissen

Det er en af de sager, som en bestyrelse allerhelst vil have til at forsvinde med det samme. Anklager om bestikkelse rammer lige i hjertekulen på enhver hæderkronet dansk virksomhed med social ansvarlighed som varemærke. Men her gør Carlsberg sig en god tjeneste ved at tænke sig ekstra godt om. Sagen om mulig bestikkelse i Indien kan netop være anledningen til at sundhedsteste værdierne i den danske ølgigants virksomhedskultur.

Det ligger ifølge dokumenter, som Berlingske er kommet i besiddelse af, nogenlunde fast, at medarbejdere i Carlsbergs indiske selskab i 2015 og 2016 har anvendt smørelse eller direkte bestikkelse af lokale embedsmænd for at sikre lettere arbejdsgange og særlige tilladelser. En whistleblower gør Carlsbergs ledelse opmærksom på problemerne i 2017, men en intern undersøgelse kan ikke finde beviser for ulovlighederne. Arbejdet kompliceres dels af, at whistlebloweren forgæves forlanger et større millionbeløb for at udlevere afslørende dokumenter og dels af, at Carlsberg ikke anmelder sagen til politiet. ..

BRANCHENYT
Læs også