Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Grønt paradoks: Derfor medfører vækstmirakel fyringer i Danmark

Det er kampen om at levere den billigste vedvarende energi, der koster arbejdspladser i Siemens Gamesa og Vestas. Selv ikke den grønne omstilling kan ophæve den økonomiske tyngdekraft.

Statsminister Mette Frederiksen kan glæde sig over erhvervsledernes støtte og pensionskassernes milliarder til at gennemføre den grønne omstilling af det danske samfund. Men det er en sandhed med modifikationer og kommer ikke uden en pris. Her ses hun på talerstolen ved Dansk Industris seneste topmøde i DR Koncerthuset. 
Foto: Jens Dresling

De seneste uger har været et sandt grønt jubeltog. Fornemmelsen af en tiltrængt forsoning mellem politikere og erhvervsliv over en forpligtende, ambitiøs klimapolitik er blevet fulgt op af et stort trecifret milliardbeløb, som de danske pensionskasser er villige til at smide efter den grønne omstilling. Dertil kommer global opbakning til de samme men måske lidt mindre aggressive målsætning fra FN’s seneste klimakonference, der er blevet holdt i denne uge i New York.

What’s not to like? Her er endelig en vindersag, der på tværs af politiske skel, på tværs af økonomiske interesser og på tværs af landegrænser får gjort noget ved det måske største problem for kloden. Det fremstår som om, at ingen taber på det grønne mirakel, og det handler om at komme i gang hurtigst muligt og investere så meget som muligt, da gevinsterne er enorme. Det er simpelthen underligt, hvorfor der ikke er flere, der allerede er i gang. ..

BRANCHENYT
Læs også