Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Generationsskifte til fonde

Et nyt lovforslag vil gøre det muligt at overdrage selskaber til erhvervsdrivende fonde uden beskatning. Fordelene ved den nye model er dog begrænsede.

Skatteministeriet har nu efter et langt tilløb sendt et lovforslag i høring, som vil gøre det muligt at overdrage selskaber til en erhvervsdrivende fond uden beskatning. Det skal dels lette generationsskifter af selskaber, dels give et incitament til øget fondseje i erhvervslivet. De nye regler indeholder dog flere begrænsninger og stramninger i forhold til de muligheder, der gælder i dag, herunder for ejendomsselskaber.

Det er også i dag muligt at overdrage et selskab til en erhvervsdrivende fond. Hvis en person overdrager aktier til en fond, anses aktierne dog for at være afstået til markedsværdien, sådan at personen beskattes af en eventuel avance. Det gælder selv om overdragelsen sker uden vederlag. Overtager en fond aktier i et selskab ved arv eller gave, kan der også blive udløst boafgift eller beskatning af fonden. Skal fonden tilgodese medlemmer af en bestemt familie, skal der betales en afgift på 20 procent af gavens værdi...

BRANCHENYT
Læs også