Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

TDC har ikke længere brug for en topchef

Bestyrelsesformand Bert Nordberg skal tage konsekvensen af en irrelevant toppost og nedlægge stillingen. Opsplitningen kan lige så godt komme før som senere.

Bert Nordberg har som bestyrelsesformand ansvaret for, at TDC ledes mest effektivt. 
Foto: Nicolai Tobias

Der er store job, og der er mindre store job. Topchefposten i Telia er en stor stilling, mens styrpinden i TDC er mindre. Der er faste, vedvarende job, og der er midlertidige job med en kort udløbsdato. Ansvaret for den daglige ledelse i Telia er en fast stilling, mens topposten i TDC reelt går ud på at gøre sig selv overflødig ved at sikre en effektiv og hurtig opsplitning i to selvstændige enheder med hver sin operative leder. Ingen kan blive overrasket over, at TDC’s topchef gennem de seneste 11 måneder, skotten Allison Kirkby har takket ja til stillingen som adm. direktør for Telia.

Allison Kirkby blev selv overflødig i fusionen mellem de to svenske teleselskaber, Tele2 og Com Hem, så hun ved alt om, at strukturelle ændringer hurtigt kan rive tæppet væk under en ellers lukrativ stilling. Derfor må bestyrelsesformand Bert Nordberg også have været klar over, at 52-årige Allison Kirkby nærmest fra første dag i den varme stol har anset TDC for at være et overgangsjob og haft følere ude i markedet efter et mere fast topjob. Derfor må det formodes, at Bert Nordberg allerede har en ny plan for styringen af TDC og gøre arbejdet med at splitte telekoncernen op færdigt. ..

BRANCHENYT
Læs også