Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ustabilt demokrati tvinger Nykredit på børsen

Risiko for uro i ejerkredsen i den vigtige finanskoncern skal have et solidt modspil fra en plads i kurslisterne

Økonomiprofessor Nina Smith kommer som bestyrelsesformand for Nykredits hovedaktionær, Forenet Kredit igen i vælten, når der er valg til repræsentantskabet i begyndelsen af 2020.

Der kan være mange grunde til at ligge søvnløs om natten. Især hvis man har det overordnede ansvar for en af de vigtigste finansielle koncerner i Danmark. Der er den stadigt stigende regulering, der på mange måder fanger topledelsen i en spændetrøje. Der er også de negative renter, der udhuler hele modellen bag enhver udlånsforretning. Der er truslen fra den teknologiske udvikling, hvor de digitale fintech-virksomheder har formået at rejse milliardbeløb for at udfordre de traditionelle aktører på deres mest lukrative aktiviteter.

Men hvis man er formand for Nykredit eller Nykredits hovedaktionær, det foreningskontrollerede Forenet Kredit, kan det være helt andre tanker, der fylder. Som en demokratisk ledet forening er magten over Forenet Kredit en flygtig størrelse. Den etablerede magtelite med Egmont-chefen Steffen Kragh og økonomiprofessor og bestyrelsesformand Nina Smith i spidsen skal finde en delikat balancegang, som styringen af realkreditforeningen kræver. Der er demokratiske spilleregler, der skal følges, men der er også et stort ansvar for en samfundsnyttig opgave, der er med til at sikre danskere i hele landet nogle af verdens billigste boliglån...

BRANCHENYT
Læs også