Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Når en bestyrelsesformand går til bekendelse

Diversitet i topledelsen er en gave. Men den pakker ikke sig selv ud. Erkendelsen har nu også ramt den absolutte top.

Den tilstræbte mangfoldighed i toppen af dansk erhvervsliv er yderst positivt men ikke uden problemer at indføre i praksis, erkender Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Lundbeck, Coloplast og snart Ambu. Foto: Niels Hougaard

Der er opstået en nærmest hellig erkendelse af, at mangfoldighed kun er et gode i toppen af dansk erhvervsliv. Ønsket om diversitet i især bestyrelserne er skrevet med flammeskrift i alskens lærebøger, mens anbefalingerne for god selskabsledelse også hylder, at mangfoldighed ”øger kvaliteten af arbejdet og samspillet i bestyrelsen” ved forskellige tilgange til ledelsesopgaverne. Det handler især om alder, etnicitet, international erfaring og køn. Tiden med udelukkende midaldrende, hvide danske mænd i tredserne er et lukket kapitel. Heldigvis.

Der er en endeløs række af undersøgelser, der viser, at mangfoldighed i ledelsen skaber værdi. Det er netop samspillet mellem forskellige kompetencer, erfaringer og kulturelle baggrunde, der i åbne og ærlige diskussioner skaber det rette beslutningsgrundlag. Mangfoldigheden skal især dække de blinde vinkler af, der oftest kommer, hvis alle tenderer til at tænke ens og derfor ser de samme trusler og muligheder. ..

BRANCHENYT
Læs også