Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Gældsbjerg sætter Widex-fusion under hårdt pres fra start

Den gældsplagede dansk-tyske høreapparatfusion skal stadig finde sine egne ben. Der er ingen ny kæmpebonus til topledelsen lige om hjørnet.

Det bliver Eric Bernard, der som ny adm. direktør i WS Audiology skal forløse potentialet i den dansk-tyske høreapparatfusion. Men en gentagelse af den tidligere topledelses kæmpebonus ligger ikke lige om hjørnet.

Fusionen mellem det privatejede danske høreapparatselskab Widex og det kapitalfondsejede tyske Sivantos afslørede en enorm værdiskabelse i begge selskaber. Det har resulteret i en af de største bonuspakker til en topledelse i dansk erhvervsliv på næsten en halv milliard kroner. Der er pludselig intet at sige til, at den tidligere adm. direktør for Widex, Jørgen Jensen, sidste år noget overraskende valgte topjobbet i fusionsselskabet WS Audiology fra for at hellige sig en bestyrelseskarriere.

Nu har en ny topledelse med franskmanden Eric Bernard i spidsen og danskeren Henrik Bender som kassemester fået en helt anderledes og meget sværere opgave med at tage det næste spring i værdiskabelsen. Widex og Sivantos satte i 2019 en pris på det sammenlagte selskab på 54 mia. kr., der svarer til mere end 20 gange sidste års driftsindtjening (EBITDA). Det er på højde med de sammenlignelige børsnoterede konkurrenter. Det samme gælder i øvrigt for lønsomheden, når der tages højde for fusionens stordriftsfordele...

BRANCHENYT
Læs også