Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Iværksætter og direktør: Du må endelig ikke stoppe med at søge job!

Der er i den grad brug for, at vi nu tager digitaliseringen til os og i fællesskab fortsætter de job- og vækstmuligheder, der måtte være ved kommunikere, ansætte og onboarde medarbejdere digitalt.

Jonathan Løw, iværksætter og co-founder & COO JumpStory

I disse dage og uger handler alt i forhold til erhvervslivet om hjælpepakker og massefyringer. Det er en yderst kritisk situation for både små og store virksomheder, og i vores startup kan vi naturligvis også mærke implikationerne på eksempelvis salget i de europæiske markeder.

Ikke desto mindre vil jeg gerne komme med en opfordring, der måske kan lyde paradoksal i en tid, hvor alt andet handler om damage control: Stop nu ikke med at søge job, kære danskere!

Inden du bliver forarget og tænker, at vi som virksomhed ikke tager ansvar og fortsætter som om, at intet er hændt, så lad mig understrege: Vi tager coronavirusen og sundhedsaspektet dybt alvorligt. Således er vores 20 medarbejdere sendt hjem og arbejder hjemmefra, og det er én af de store fordele, man som it- og digital virksomhed har i denne tid: Folk behøver ikke at være på kontoret.

Vi vil rigtig gerne tilbyde jer både at komme i erhvervspraktik eller besætte eventuelle ledige stillinger, og det hele kan foregå digitalt, så vi ikke samtidig spreder smitten.

Netop derfor er det også en oplagt mulighed, at nye medarbejdere kan starte op uden at være fysisk til stede, men paradoksalt nok modarbejder flere af de nye tiltag fra regeringen dette. Eksempelvis har Beskæftigelsesministeriet bedt jobcentrene lukke fuldstændig ned for muligheden for erhvervspraktik, hvilket ellers er en udmærket mulighed for både arbejdstagere og arbejdsgivere til at prøve en ny jobåbning af, ligesom det for den arbejdssøgende kan være en vej ud af ydelsesmaskineriet.

Samtidig med nedlukningen af erhvervspraktikkerne opfordres alle på dagpenge lige nu til ikke at søge job, hvilket er dybt problematisk. Det giver naturligvis mening, at man forsøger at begrænse smitten ved, at folk ikke møder fysisk op et sted, men vi lever i en digital tidsalder, hvor alt fra ydelsesspørgsmål til jobsamtaler og opstart i nye stillinger ikke forudsætter, at man sidder overfor hinanden ansigt til ansigt.

Er ovenstående så blot os, der som forkælet IT-startup ønsker at tjene endnu flere penge? På ingen måde! Vi er ligesom alle andre dybt påvirket og presset af denne situation, og derfor forsøger vi som ansvarlig ledelse at modarbejde at skulle afskedige folk i sidste ende.

Frem for at sætte alting på nødblus, gør vi det i vores øjne bedst ved at forsøge at skabe vækst og omsætning i de lande i verden, hvor coronaen endnu ikke hærger, som den gør her i Vesteuropa. Dette forudsætter imidlertid, at dygtige folk på eksempelvis dagpenge eller i erhvervspraktik vil kunne bidrage til denne indsats, og tilsammen vil vi så forhåbentlig kunne være i stand til at redde danske arbejdspladser og modvirke, at vi ender i en total økonomisk katastrofe.

”Danmark lukker ned”, hører vi hele tiden. Imidlertid bør dette udelukkende være en fysisk nedlukning, og som virksomhed vil vi stærkt opfordre til, at vi ikke samtidig bliver nødsaget til at lukke digitalt og mentalt ned. Der er i den grad brug for, at vi nu tager digitaliseringen til os og i fællesskab fortsætter de job- og vækstmuligheder, der måtte være, igennem at kommunikere, ansætte og onboarde medarbejdere elektronisk.

Ingen ved, hvor længe krisen varer. Der er ikke råd til, at Danmark også lukker ned digitalt, for konsekvenserne heraf er fuldstændig uoverskuelige. Derfor lyder vores opfordring til alle danskere: I må endelig ikke stoppe med at søge job! Vi vil rigtig gerne tilbyde jer både at komme i erhvervspraktik eller besætte eventuelle ledige stillinger, og det hele kan foregå digitalt, så vi ikke samtidig spreder smitten. Danmark må ikke også lukke digitalt ned!

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.