Debat

Henrik Poulsen, det er for tidligt!

Ørsteds vej mod den globale, grønne storhedsvision bliver noget mere stenet med den succesfulde topchefs exit.

Ørsteds topchef Henrik Poulsen (52) fratræder senest med udgangen af januar 2021. Han ved ikke helt, hvad fremtiden vil bringe, men han er allerede næstformand for bestyrelsen i den danske servicekoncern ISS og det svenske investeringsselskab Kinnevik. Han indstilles til at træde ind i Ørsteds bestyrelse til næste år.  
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017.

Transformationen af Ørsted er slut. Overgangen fra et rodet, statsejet energikonglomerat til et rendyrket, børsnoteret grønt energiselskab er gennemført med succes. Og det er i høj grad Henrik Poulsens fortjeneste. Men det ved vi godt. Det er derfor ikke helt til at forstå, hvorfor det skal være baggrunden for, at en af Danmarks absolut mest respekterede erhvervsledere nu smider tøjlerne.

I slutningen af 2018 lancerede Ørsted Danmarks største investeringsplan, hvor der skulle investeres 200 mia. kr. frem mod 2025 i en massiv udbygning af vedvarende energi med hovedvægt på den ledende position indenfor vindmølleparker til havs. Det markerede afslutningen på den føromtalte transformation. Kursen var sat mod at blive et af verdens største selskaber indenfor bæredygtig energi. Det var ambitiøst men absolut ikke urealistisk...

BRANCHENYT
Læs også