Debat

Dansk discountkrig er uden ende

Danmark bliver ved med at flyde over med discountbutikker. Trods årtiers fiasko nægter tyske Aldi at give op og sender atter hundredvis af millioner nordpå for at rette op på de kroniske underskud.

Mission impossible. Finn Tang, der tidligere i karrieren var direktør for Lidl Danmark, skal vende udviklingen for Aldi efter 43 års ørkenvandring i Danmark. 
Foto: Stine Bidstrup.

Tallene er ikke bare astronomiske. De nærmer sig en størrelsesorden, hvor enhver økonomisk logik er forsvundet. Den store tyske discountkæde Aldi har i Danmark tabt milliarder og atter milliarder. De seneste fem år er det blevet til et underskud på knap 2 mia. kr., hvor sidste år gav et minus på en halv mia. kr. Det koster de tyske ejere, der i samme periode har skudt knap 4 mia. kr. i den danske Aldi-forretning, uforklarligt mange penge at holde liv i det danske discount-eventyr.

Men det er ikke det værste. Tiltroen til, at over 40 års dansk ørkenvandring snart ender i en endeløs oase af profit, er intakt. Det skyldes, at Aldi nu er begyndt at investere i fremtiden, mens strategien ifølge den nuværende chef for Aldi Danmark Finn Tang tidligere gik ud på at ”lukke huller”. Men det er ændret nu, og det får kun tabene til at blive endnu større på den korte bane. Den seneste genopretningsplan skal gøre op med over 40 års mislykket tilstedeværelse på det danske marked for dagligvarehandel...

Læs også
Top job