Debat

Coronakrisen rammer Novos akilleshæl

Væksten er forsvundet i Danmarks mest værdifulde selskab. USA er hårdt ramt.

Tilliden til Lars Fruergaard Jørgensen som topchef for Novo Nordisk er høj. Men corona-krisen afslører en stigende risiko for medicinalkoncernens mest profitable marked, det amerikanske. 
Foto: Niels Hougaard.

Så er corona-krisen også kommet til Bagsværd. Novo Nordisk må konstatere, at væksten i andet kvartal er forsvundet efter formidable første tre måneder. Salgsprognosen for hele året er uændret, og det indikerer, at verdens største producent af diabetesmedicin kommer til at bakke resten af året. Nedbringelse af lagre og færre nye patienter bærer skylden.

Tilbagegangen er langt fra ligeligt fordelt. Det største enkeltmarked, det amerikanske, faldt med 7 pct. i lokal valuta, mens de øvrige markeder, især det kinesiske, kompenserer. Udviklingen i USA kan derfor sagtens komme til at skuffe, da det er det suverænt mest profitable marked med en voldsom usikkerhed omkring ikke kun priserne men også de mange amerikanske diabetikeres sundhedsforsikring i kølvandet på den voldsomme økonomiske nedtur som følge af coronakrisen...

BRANCHENYT
Læs også