Debat

2023 er for langt væk: Det haster med Carlsbergs opgør med professorvælde

Det er rettidigt at få den nye formand på plads i god tid, inden topchef Cees 't Hart går af. Det er uholdbart at udskifte begge topposter på samme tid.

Flemming Besenbacher er snart fortid som bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og for det børsnoterede bryggeri Carlsberg. Der er brug for mere professionelle og progressive kræfter forud for rekrutteringen af den næste topchef.

Der sker mange gode ting i dansk erhvervsliv. Selv om det er ved at være et halvt år siden, er det på sin plads at løfte på hatten for et tiltrængt historisk opgør med professorvældet i Carlsberg.

Fra generalforsamlingen i 2023 vil den kontrollerende Carlsbergfondet kun fremsætte to kandidater mod fem i dag, og Carlsbergfondets formand skal ikke være formand for bestyrelsen men næstformand. Det er udtryk for en professionalisering af bestyrelsen, helt i tråd med de gængse anbefalinger og på linje med en lang række andre danske erhvervsdrivende fondes måde at udøve aktivt ejerskab på. Det kan kun undre, hvorfor det skulle tage så lang tid at gennemføre noget så oplagt...

Læs også
Top job