Debat

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Havvindmøller producerer energi. Men hvad skal en energiø så lave?

Der er ingen grund til at bygge en kunstig ø i Nordsøen for at huse en transformerstation. Fremtidsvisionen skal være langt større.

Der er lavet flere visualiseringer af, hvordan en energiø i Nordsøen kan se ud. Her er det et bud fra Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Det er udråbt til at være danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Derfor er interessen for den kommende energiø i Nordsøen også enorm. Den planlagte energiø i Østersøen er mindre kontroversiel, da Bornholm ligger der i forvejen og kan agere knudepunkt for et hav af vindmølleparker og skabe sammenhæng mellem energi fra havvind og de forskellige energisystemer i regionen.

Det er mere den planlagte kunstige energiø i Nordsøen omkring 80 km. vest for Thorsminde, der rummer potentialet til igen at bringe Danmark helt i front som en af de mest innovative og bæredygtige pionérer indenfor vedvarende energi. Det er ikke set før, og derfor er spørgsmålene allerede mange og svarene få og upræcise, mens skatteyderne må forvente at holde for i et uvist omfang...

Læs også
Top job