Serier

Ecco-familie skal sadle om i bestyrelsen

Den store sønderjyske skokoncern skal modernisere sin ledelsesstruktur i en fart. Det begyndende generationsskifte i bestyrelsen er slet ikke tilstrækkeligt.

Corona rammer verden
Selv om Hanni Toosbuy har delt ejerskabet af Ecco med sine to børn, sidder hun alligevel på kontrollen. Derfor er en modernisering af bestyrelsen i sidste ende hendes ansvar.
Foto. Ecco

Det er som bekendt nemmest at vaske trapperne fra oven. Det sker ikke i Danmarks suverænt største skokoncern Ecco med hovedsæde i Bredebro udenfor Tønder. Selv om afskeden for et par uger siden med topchefen gennem de seneste fire år, Steen Borgholm, officielt skete med gensidig overenskomst, fik den stærke næstformand gennem to årtier, Karsten Borch, alligevel afsløret, at der var tale om en fyring for at få mere rebelskhed og entreprenørskab ind i topledelsen.

Dermed var det kritiske projektørlys for alvor rettet mod Steen Borgholms håndtering af især coronakrisen, der for en skoproducent med aktiviteter i alle led af værdikæden fra garveri over design og produktion til egne butikker var en kæmpe krise. ..

Læs også