Debat

Smid en ny bombe ind i de danske bestyrelseslokaler

For 20 år siden skabte de første anbefalinger for god selskabsledelse rystelser i toppen af erhvervslivet. Det er tid til at gøre det igen.

Det var Lars Nørby Johansen, tidligere topchef i Falck og nuværende bestyrelsesformand for Københavns Lufthavne, der var formand for et regeringsudvalg, der i 2001 kom med det første kodeks for god selskabsledelse i Danmark. 
Foto: Carsten Bundgaard Foto: Carsten Bundgaard

Det er værd at fejre 20 året for introduktionen af de første anbefalinger for god selskabsledelse i Danmark. Selvom kvaliteten af bestyrelsesarbejdet utvivlsomt er blevet løftet, siden Nørby-udvalget i 2001 kraftfuldt kom med sit bud på professionelle, kompetente og uafhængige bestyrelser, er der ingen grund til at hvile på laurbærrene.

Anbefalingerne er blevet revideret et hav af gange for at omfavne tidens tand, lukke huller efter ledelsessvigt og nye strømninger i samfundet. Men accepten er nu så stor, og komplekse udfordringer tårner sig op, så der er brug for et nyt markant niveauskift, der på en helt anden måde kan bidrage til værdiskabelsen på både kort og langt sigt for erhvervslivet og dets største og vigtigste interessenter...

Læs også