Debat

Hvorfor vente i to år og betale 6 mia. kr. mere? Turbulent Tietgen-selskab toner rent flag

Det er en høj forsikringspræmie, som GN Store Nord betaler for at købe Steelseries. Men det er prisen for at få kritisk masse i den bærende kerneforretning.

Den snart 74-årige bestyrelsesformand Per Wold-Olsen er GN Store Nords stærke mand, der om nogen har formet teknologikoncernens genrejsning efter hårde tider i især 00'erne. Opkøbet af Steelseries kan markere hans sidste større strategiske træk som formand.
Foto: GN Store Nord

Hvorfor vente i to år og betale 6 mia. kr. mere?

Det må være det helt store spørgsmål, som GN Store Nords aktionærer må stille sig selv. Der må være vægtige grunde til, at topledelsen i hovedsæt- og høreapparatkoncernen venter med at købe Steelseries, når prisen, da den sidst blev solgt for to år siden, var en fjerdedel. Det har været en yndet spekulation, at det lå lige til højrebenet for GN-koncernens Audio-division at gå ind i især markedet for hovedsæt til gamere. Derfor kom det også som en mindre overraskelse, at det endte med at være kapitalfonden Axcel, der så de største muligheder i sommeren 2019 og overtog kontrollen med Steelseries for omkring 2 mia. kr...

Læs også