Debat

Efter den vilde kursgalop er aktiemarkederne blevet sårbare

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gør ret i at advare om, at kursfesten lakker mod enden. Men opsvinget er så solidt, at det ligner en blød landing.

Dagen, da "de brølende tyvere" sluttede: Nervøse småinvestorer samles på trappen foran den bygning, der i dag hedder Federal Hall over for New York Stock Exchange den 24. oktober 1929. Dagen er også kaldet "sorte torsdag", da Dow Jones-indekset dykkede 11 pct. Fem dage senere kom børskrakket, der medførte massive tab og blev starten på Depressionen i 1930'erne. Foto: AP

Det ligner efterhånden et faktum: Aktiemarkedet er gået kurs-amok. Herhjemme er værdien af C25-indekset fordoblet fra bundniveauet midt i de mørkeste lockdown-dage i marts 2020 og simrer i skrivende stund omkring alle tiders topniveau, en femtedel højere end ved årsskiftet.

Det er historisk. Det samme er værdisætningen af de tungeste, børsnoterede selskaber på den vestlige verdens hovedmarkeder. Mange tech-virksomheder er eksempelvis nu dyrere end under dotcom-boblens top i begyndelsen af årtusindet. ..

Læs også
Top job